Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Україні зростає захворюваність на грип

В Україні зростає захворюваність на грип

Центр громадського здоров’я України фіксує зростання захворюваності на грипоподібні захворювання. Наразі на грип та ГРВІ захворіли 2,8 млн осіб, 38,3% з яких – діти віком до 17 років.

ВІДЕО ДНЯ

"Інститут інфекційних захворювань НАМН України вже виявив циркуляцію вірусу грипу A (H3N2) і грипу В. Центр громадського здоров’я України фіксує зростання захворюваності грипоподібними захворюваннями", – написав міністр охорони здоров’я України Віктора Ляшка в Facebook.

Вакцинація від грипу

При цьому Ляшко зазначив, що з початку епідемічного сезону проти грипу вже вакциновано 113818 осіб, з них 64722 з груп медичного та професійного ризиків. При цьому він закликав українців теж вакцинуватися.

Реклама
Читайте також:
Грип та коронавірус: що спільного та відмінного

"Вакцинуйтеся і святкуйте безпечно! Попереду свята. І щоб вони пройшли весело і безпечно для вашого здоров’я і негативно не відбилися на існуючій епідемічній ситуації, рекомендую почати їх з вакцинації. І не тільки себе, а й переконуйте це зробити всіх, з ким плануєте святкувати. І не тільки від COVID-19, але і від вже активно циркулюючого в країні грипу", – заявив очільник МОЗу.

Реклама

Вакцини від грипу

Міністр охорони здоров’я зазначив, що цього року Україна отримала безкоштовно 30 тисяч доз вакцин для профілактики грипу серед медичних працівників. Вакцини прийшли завдяки участі в механізмі PIVI. Це вакцина корейського виробництва.

Також за рахунок держбюджету закуплено понад 180 тисяч доз вакцини проти грипу виробництва Франції та Нідерландів, які використовуються для вакцинації від грипу осіб з груп ризику, в тому числі військових, педагогів, медпрацівників і людей у віці від 60 років.

"Щорічно виробники вакцин адаптують імунобіологічні препарати до штамів грипу, які циркулюють саме в цей період часу, тому своєчасна вакцинація захистить вас від тяжкого перебігу хвороби та її наслідків", – резюмував він.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно