Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Погода на січень 2022 року: місяць буде контрастним, прогнози синоптиків різняться

Погода на січень 2022 року: місяць буде контрастним, прогнози синоптиків різняться

Погода на січень 2022 року: місяць буде контрастним, прогнози синоптиків різняться
Прогноз погоди на січень 2022 року від трьох синоптиків. Розповідаємо, якою буде погода на січень 2022, чи будуть снігопади.

Погода на січень 2022 року обіцяє температурні гойдалки: "м’який" початок місяця та "сувору" другу його половину. Це тільки попередній прогноз, адже, як зазначають кліматологи, передбачати погоду з кожним роком все важче. Багато "погодних капризів" дуже важко прорахувати і виною в цьому глобальне потепління. Ба більше, різні синоптики передбачають різну погоду для першого місяця року.

ВІДЕО ДНЯ
Читайте також:
Якою буде погода на Новий рік 2022: синоптик озвучила детальний прогноз

Температурні контрасти від Леоніда Горбаня

Відомий народний синоптик Леонід Горбань, який помер у жовтні 2021 року, у своїх останніх прогнозах зазначав, що погода у січні буде з температурними контрастами. За його словами, початок місяця буде відносно теплий, малосніжний та похмурий. Друга його частина буде морозною та зі снігопадами.

Реклама

Останні прогнози Леоніда Горбаня свідчили, що значне похолодання розпочнеться на Старий Новий рік і триватиме до Водохреща.

Холодний січень: прогноз Вазіри Мартазінової

Вазіра Мартазінова, яка є завідувачкою відділу кліматичних досліджень та довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту (УДМІ) ДСНС та НАНУ, каже, що тенденції останніх 20 років показують, що січень стає все холоднішим.

Реклама

За її словами, якщо брати прогноз погоди на зиму загалом, то січень виявиться найхолоднішим з-поміж трьох місяців. Холод, за твердженнями Вазіри Мартазінової, повинен прийти в Україну на початку новорічних свят і протримається більше тижня. Найбільші морози прогнозує у період від свята Різдва Христового до Водохреща.

Тепліший на 1-2 градуси: твердження Віри Балабух

Завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології УДМІ Віра Балабух має протилежну думку. Її розрахунки показують, що погода на січень 2022 року буде на 1-2 градуси вищою, ніж в останні десятиліття.

Опадів вона прогнозує небагато.

Реклама

Як бачимо, прогноз погоди на січень 2022 року різниться у трьох синоптиків. Який із них буде найточнішим, можна буде підбивати підсумки в лютому.

Раніше видання публікувало календар магнітних бур на січень 2022 року.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно