Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Дивовижна історія порятунку хворого на Закарпатті: як медики та небайдужі допомогли чоловіку

Дивовижна історія порятунку хворого на Закарпатті: як медики та небайдужі допомогли чоловіку

Дивовижна історія порятунку хворого на Закарпатті: як медики та небайдужі допомогли чоловіку

5 січня о 14:32 на диспетчерський пульт Закарпатського територіального центру екстреної медичної допомоги надійшов виклик з Великоберезнянщини – 66-річному мешканцю с. Чорноголова з урочища Горб, – погано із серцем. Бригада №1300, у складі лікаря Олесі ГОЙЗАН, фельдшера Наталії ІВАНОВЧИК та водія Івана ЮРИЧКА, виїхала на виклик. Спілкуючись телефоном із родичкою хворого, медики дізналися, що дістатися до урочища буде складно – грунтову дорогу розмило дощами.

ВІДЕО ДНЯ

На щастя, місцевий мешканець Василь ЗГАНИЧ зголосився допомогти бригаді. Його спеціально переобладнана для бездоріжжя високопрохідна вантажівка ГАЗ-66 доставила бригаду до хворого. Все необхідне для транспортування хворого і реанімаційних заходів (ноші, кардіограф, дефібрилятор, реанімаційну сумку, інфузійне обладнання тощо) медики перевантажили в автівку.

Читайте також:
Міністр охорони здоров’я виступив з важливою заявою щодо вакцинації
Реклама

"Навіть у хорошу погоду дістатися до цього урочища – проблема. Сюди можна потрапити навпростець стежкою через ліс або на конях. Кілька років тому там була пожежа і  рятувальники з ДСНС на спеціальних авто не змогли доїхати. Тоді хата згоріла вщент…", –  розповідає місцевий мешканець Василь ЗГАНИЧ.

Бригада дісталася хворого вчасно – у пацієнта виявилася хронічна серцево-легенева недостатність, анасарка. Хворий мав критично низький тиск (20/0  мм.рт.ст),  цукор (1,4 ммоль/л) та сатурацію (67%). В такому стані він був нетранспортабельний. Понад дві години знадобилось медикам, щоб стабілізували стан пацієнта і підготувати його до перевезення. Хворого зафіксували на ношах, завантажили в кузов вантажівки і, долаючи бездоріжжя, поїхали до автомобіля "швидкої". Майже годину потужний ГАЗ- 66 долав відстань 7 км.

Реклама

"У "швидкій" ми підключили пацієнта до кисню та почали інфузійне введення необхідних медикаментів. Після проведення маніпуляцій хворий вже міг говорити з нами. До приймального відділення він поступив із сатурацією 90% та тиском 60/20 мм.рт.ст.", – зазначає лікар Олеся ГОЙЗАН.

Зараз пацієнт знаходиться в реанімаційному відділенні Ужгородської центральної міської клінічної лікарні. З моменту виклику "швидкої" до госпіталізації пацієнта в медзаклад минуло 5 годин. І кожна мить цього часу – невпинна боротьба за життя.

Медична бригада №1300 подякувало всім, хто долучився до транспортувально-рятувальної операції пацієнта з урочища Горб (с. Чорноголова).

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно