Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатець незвичним способом привернув увагу до важливої проблеми

Закарпатець незвичним способом привернув увагу до важливої проблеми

Закарпатець незвичним способом привернув увагу до важливої проблеми

На Закарпатті волонтер Віктор Бучинський занурився в зимову річку Боржаву в місці сміттєвого затору із пластиковими пляшками. Чоловік хотів привернути увагу до сміттєвих заторів на транскордонних річках Закарпаття.

ВІДЕО ДНЯ

"Я хотів цією акцією привернути увагу до проблеми сміттєвих заторів на річках Закарпаття. Зокрема, йдеться про річку Боржава, яка наразі найбільше страждає від них", – заявив Віктор.

Закарпатець незвичним способом привернув увагу до важливої проблеми – 01
Реклама

Фото було зроблено не на саме Водохреще, коли люди масово пірнають в зимові річки, а кількома днями раніше у селі Верхні Ремети. "Там завжди є сміттєвий затор, а після паводку в січні він збільшився настільки, що цьогоріч місцеві, які зазвичай там пірнають, не змогли цього зробити", – розповів Бучинський.

Читайте також:
На Закарпатті знайшли рештки людини, коли очищали річку від сміття
Реклама

З його слів, проблема сміттєвих заторів на Боржаві дуже нагальна. Незважаючи на те, що річку розчищають протягом останніх років силами ДСНС та працівників водного господарства, волонтерів області, сміття не меншає.

"Усе тому, що люди продовжують викидати свої тверді побутові відходи в річку. І скільки би їх не розчищали, сміття припливає знову. Це не зміниться до тих пір, допоки люди не змінять свою поведінку зі сміттям", – наголосив волонтер.

Зараз, сказав Бучинський, розчищати затори на річках немає змоги, роботи почнуться навесні. "Але січневий паводок уже поніс сміття до Угорщини. Мої колеги відзвітували, що виловили близько 1 тис. кубометрів сміття з річки Тиса, іще стільки ж попливло далі в Європу, бо течія була сильною і баржі не встигали виловлювати сміття", – додав він.

Реклама

Відтак навесні Україна знову може очікувати на офіційні ноти від Угорщини щодо сміття, принесеного в ЄС транскордонними річками із Закарпаття.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно