Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • ТОВ "Закарпатгаз Збут": за рік заборгованість населення зросла на 105 млн грн

ТОВ "Закарпатгаз Збут": за рік заборгованість населення зросла на 105 млн грн

ТОВ "Закарпатгаз Збут": за рік заборгованість населення зросла на 105 млн грн

У 2021 році заборгованість побутових клієнтів ТОВ "Закарпатгаз Збут", що працює під брендом "ТВІЙ ГАЗЗБУТ", зросла на 105 мільйонів гривень.

ВІДЕО ДНЯ

У компанії зазначають: своєчасна оплата за газ є запорукою стабільного постачання блакитного палива у домівки клієнтів, які з 1 травня 2021 року отримують газ за пільговою ціною 7,99 грн за 1 куб. м.

Щоб забезпечити безперебійне постачання блакитного палива усім своїм клієнтам, компанія проводить відносно боржників судово-претензійну роботу.

Реклама
Читайте також:
У 2021 році побутові клієнти ТОВ «Закарпатгаз Збут» спожили майже 293 мільйони кубометрів газу

"У 2021 році судами видано майже 1700 судових рішень про стягнення з боржників понад 19 мільйонів гривень боргу за спожитий газ та 300 тисяч гривень штрафних санкцій на користь ТОВ "Закарпатгаз Збут". З боржників також підлягає стягненню судовий збір. Зважаючи на це, вкотре звертаємося до клієнтів: щоб не доводити справу до суду, необхідно вчасно розраховуватися за блакитне паливо", – зазначила директорка ТОВ "Закарпатгаз Збут" Вікторія Томинець.

Реклама

Наразі протерміновану заборгованість за газ мають 39828 споживачів. Вони боргують 82,8 млн грн і компанія змушена попереджувати їх про можливість відключення від газопостачання.

Нагадаємо, 19 серпня Президент підписав Закон України №1657, яким скасовано заборону обмежувати надання житлово-комунальних послуг громадянам України в разі наявності заборгованості. Згідно з документом, заборона відключати споживачів-боржників діє тільки на території регіону з установленим "червоним" рівнем епідемічної небезпеки.

З вересня по грудень 2021 року від газопостачання було відключено 296 клієнтів ТОВ "Закарпатгаз Збут", які боргували за газ 3,3 млн грн. Всього ж станом на 24 січня 2022 року з сумою боргу понад 45 млн грн відключеними від газопостачання залишаються 6093 помешкання.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно