Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті обговорюють можливість запуску "Карпатського експресу"

На Закарпатті обговорюють можливість запуску "Карпатського експресу"

На Закарпатті обговорюють можливість запуску "Карпатського експресу"

В облдержадміністрації відновили діалог щодо можливості запуску "Карпатського експресу".

ВІДЕО ДНЯ

"Поточна соціально-економічна ситуація диктує рішення, які необхідно приймати, та концепти, котрі потрібно генерувати для прориву у тій чи іншій галузі економіки нашого краю.

Одним із таких напрямків є туризм, який об’єднує чималу кількість цікавих думок та проєктів, які, на жаль, через об’єктивні чи суб’єктивні рішення так і не були реалізовані", – наголосив голова Закарпатської ОДА Віктор Микита.

Реклама
Читайте також:
"Буковельський експрес" робитиме додаткову зупинку в Закарпатті

Керівництво краю у 2022 році розпочинає роботу з комплексного підходу та стратегічних проєктів, які можуть ефективно впливати на цілий сектор економіки області.

Реклама

Віктор Микита зазначив, що відновлення транскордонного пасажирського перевезення за маршрутом, який проходить через місто Сігет у Румунії – Ужгород – Рахів, котрий в області з давніх часів називають "Карпатський експрес", може бути саме таким стратегічним проєктом.

"Ця тема стане однією з головних на запланованих зустрічах із нашими румунськими партнерами та представниками АК "Укрзалізниця", які заплановані у лютому в нашому обласному центрі та Бая-Маре в Румунії.

У робочому порядку зазначені питання попередньо обговорили з Консулом Румунії в Солотвино Граціаном-Флоріном Пирву під час зустрічі в Ужгороді та отримали підтримку", – зауважив Віктор Микита.

Реклама

Закарпатська ОДА зі своєї сторони готує пакет конкретних пропозицій та дорожню карту відновлення курсування "Карпатського експресу", серед яких:

  • відновлення залізничної та прикордонної інфраструктури за маршрутом курсування потягу;
  • ініціювання питання перед вищими органами влади щодо включення проєкту "Карпатський експрес" до програми Президента України Володимира Зеленського "Велике будівництво";
  • концепт можливого розширення проєкту на Івано-Франківську область та включення за погодженням наших колег з Прикарпаття до транскордонного діалогу;
  • активізація роботи підрозділів облдержадміністрації, агенцій регіонального розвитку та територіальних громад з питань генерування проєктів, які можуть фінансуватися за кошти ЄС у межах реалізації ініціативи щодо відновлення руху "Карпатського експресу" та інші.

За словами голови облдержадміністрації, у розробці концепту враховують показник економічної ефективності. Сьогодні цим вже займаються фахівці профільного департаменту ОДА та АК "Укрзалізниця". До того ж на Мараморощині проживає громада, яка нараховує близько 25 тисяч людей. У великої кількості з них є родичі з української сторони на Рахівщині, з якими підтримують постійні контакти.

"Роботи дуже багато, тому активно включаємося у роботу з цього питання. Разом з тим упевнений, що після проведення консультацій з нашими румунськими партнерами проєкт отримає спільну дорожню карту з першочерговими заходами", – підкреслив Віктор Микита.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно