Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Одинадцятирічний ремонт підводного човна "Запоріжжя" нарешті завершився

Одинадцятирічний ремонт підводного човна "Запоріжжя" нарешті завершився

Одинадцятирічний ремонт підводного човна "Запоріжжя" нарешті завершився
На великому підводному човні ВМС України «Запоріжжя» завершено капітальний ремонт, який тривав майже 11 років. «Усі укладені стосовно ремонту підводного човна контракти виконано. Успішно проведено...

На великому підводному човні ВМС України «Запоріжжя» завершено капітальний ремонт, який тривав майже 11 років.

ВІДЕО ДНЯ

«Усі укладені стосовно ремонту підводного човна контракти виконано. Успішно проведено ходові випробування «Запоріжжя», приймальною комісією підписано відповідний акт, тому прийшов час кораблю виходити з заводу. Я задоволений тим, що такий довготривалий ремонт нарешті завершено, і екіпаж зможе приступити до виконання завдань човном, який вже не перебуває в ремонті», - цитує прес-центр Командувача ВМС ЗС України Юрія Іл’їна.

За його словами, планується, що «Запоріжжя» візьме участь у зборі-поході різнорідних сил під керівництвом начальника центру морських операцій. Крім того, наприкінці липня «Запоріжжя» братиме участь у демонстрації бойових можливостей флоту під час відзначення у Севастополі Дня флоту України.

Реклама

Ремонт відбувався на судоремонтному заводі Чорноморського флоту РФ у Севастополі, підводний човен зараз знаходиться на тимчасовій стоянці у Стрілецькій бухті.

Як повідомляло агентство, минулого року підводний човен «Запоріжжя», який є єдиним в українському флоті, близько 10 разів виходив в море, успішно здійснив пробне занурення та занурення на перископну глибину.

Реклама

Багатоцільовий великий підводний човен був спущений на воду в Ленінграді 29 травня 1970 року. До 1990 року був у складі ВМФ СРСР, з 1997 року входить до складу ВМС України. ВПЧ «Запоріжжя» може занурюватися на глибину до 280 метрів, розвиваючи під водою швидкість до 16,5 вузлів, у автономному плаванні може перебувати до 90 діб. Екіпаж складається з 77 осіб. На озброєнні – 10 торпедних апаратів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно