Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В обласній дитячій лікарні вводять додаткові ліжка під COVID-19

В обласній дитячій лікарні вводять додаткові ліжка під COVID-19

В Україні загалом і в області зокрема зафіксували рекордну кількість нових випадків захворюваності на COVID-19. Про це повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Мирослав Білецький.

ВІДЕО ДНЯ

За його словами, за індикативними показниками Закарпаття відповідає "помаранчевому" рівню епіднебезпеки. Ситуація у закладах, які приймають пацієнтів із підтвердженим діагнозом чи підозрою на ковід, контрольована і завантаженість ліжок складає 44%.

Читайте також:
Від коронавірусу помер Віталій Матьовка. Чоловік без ніг таксував та робив ремонти
Реклама

Водночас, зважаючи на велику кількість хворих дітей, у Закарпатській обласній дитячій лікарні зайнято 75% ліжкового фонду.

"Щоб полегшити ситуацію, розпорядженням керівника робіт із ліквідації надзвичайних ситуацій вводимо додаткові ліжка у закладі, таким чином їх буде 100. Усі вони будуть мати підключення до централізованого кисню", – прокоментував Мирослав Білецький.

Реклама

За словами головного лікаря Закарпатської обласної дитячої лікарні Романа Шніцера, 70% госпіталізованих – діти у віці до 1 року. Вони не залишаються у закладі довго, але потребують нагляду і контролю з боку медиків. Двоє маленьких пацієнтів – кисневозалежні.

"Зараз важливо максимально берегти дітей. Якщо під час минулих хвиль хворіли переважно дорослі і люди старшого віку, то зараз інфікованих діток дуже багато. Тому варто уникати контактів і місць скупчення людей, аби знизити рівень захворюваності", – зазначив перший заступник очільника краю.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно