Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Чехія очолила "рейтинг аморальності" країн, в який не потрапила Україна

Чехія очолила "рейтинг аморальності" країн, в який не потрапила Україна

Чехія очолила "рейтинг аморальності" країн, в який не потрапила Україна
Чехію визнано найбільш аморальною країною, а найбільш "непорочною" виявилася Замбія, яка входить у сотню найбідніших країн світу. Україна не потрапила до цього рейтингу. Агентство Bloomberg...

Чехію визнано найбільш аморальною країною, а найбільш "непорочною" виявилася Замбія, яка входить у сотню найбідніших країн світу. Україна не потрапила до цього рейтингу.

ВІДЕО ДНЯ

Агентство Bloomberg ранжувало країни за ступенем аморальності їхніх жителів. Результати спростували теорії економістів: рівень споживання алкоголю і наркотиків виявився не пов'язаний зі ступенем багатства країни. Найбільш порочною країною планети стала відносно багата Чехія, а найбільш невинною - бідна Замбія.

Аналітики Bloomberg вивчили схильність громадян 57 країн світу до аморального способу життя. На основі цих даних країни були ранжовані за ступенем порочності.

Реклама

Для складання рейтингу було взято 4 змінні: середня кількість алкоголю, яку випиває кожен дорослий житель країни, кількість споживаних сигарет, розповсюдженість наркотиків (відсоток тих, хто приймає наркотичні засоби серед жителів у віці від 15 до 64 років) і загальні втрати від азартних ігор у відсотках від ВВП.

При цьому до наркотиків відносили і опіоди, частина з яких відпускається за рецептом. За максимальне значення кожної змінної країна отримала 25 балів. Якщо значення змінної виявлялося мінімальним, то держава отримувала 0 балів. Для кожної країни був виведений підсумковий рахунок. Більш високий бал вказує на більш високу схильність до пороку.

Реклама

Традиційно вважалося, що чим гірша економічна ситуація у країні, тим більш нездоровий спосіб життя ведуть її жителі. Однак, дані Bloomberg спростовують цю теорію.

Десятку "аморальних країн" очолила цілком благополучна Чехія (45 місце за розміром ВВП за розрахунками Світового банку). У десятці так само засвітилися Австралія (13 місце за розміром ВВП) та Іспанія (12 місце за розміром ВВП).

Однак найбільш невинною країною стала злиденна африканська Замбія, що входить сотню найбідніших країн світу. Жителі держав-постачальників наркотиків - Колумбії, Мексики і Венесуели - самі на подив мало споживають свій фірмовий експортний продукт.

Реклама

Україна не потрапила в цей рейтинг.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно