Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Росія вивела весь свій контингент з військових баз в Сирії

Росія вивела весь свій контингент з військових баз в Сирії
Росія вивела весь військовий персонал з пункту матеріально-технічного постачання в сирійському місті Тартус, яке є другим за величиною портовим містом в Сирії. "Російського військового персоналу...

Росія вивела весь військовий персонал з пункту матеріально-технічного постачання в сирійському місті Тартус, яке є другим за величиною портовим містом в Сирії.

ВІДЕО ДНЯ

"Російського військового персоналу більше немає на території Сирії. Забезпечувати російську ескадру в Середземному морі можна буде і без пункту в Тартусі, в тому числі за допомогою інфраструктури Кіпру", - говориться в повідомленні.

За даними видання, рішення вивести з країни військовий персонал продиктовано небажанням наражати його на небезпеку. Крім того, в Міноборони РФ побоюються, що будь-які інциденти за участю російських військових можуть викликати несприятливий політичний резонанс. У зв'язку з цим наразі у Тартусі немає не тільки військовослужбовців, але і цивільних службовців з Росії.

Реклама

Раніше заступник глави МЗС РФ Михайло Богданов заявив арабській пресі, що пункт в Тартусі не має стратегічного значення. Кораблі російського оперативного з'єднання ВМФ в Середземному морі можуть поповнювати запаси в кіпрському порту Лімассол.

Пункт матеріально-технічного постачання в Тартусі є єдиною російською військовою базою за межами колишнього СРСР, де можуть базуватися російські бойові кораблі в Середземному море. Військова база існує з 1971 року. Раніше вона використовувалася для ремонту кораблів і суден, відпочинку екіпажів і поповнення запасів 5-ї оперативної (Середземноморської) ескадри ВМФ СРСР. У її завдання входила протидія американському флоту. У 1991 році Середземноморська ескадра припинила своє існування. У цей час в Середземному морі несе службу оперативне з'єднання з 16 російських кораблів, що підпорядковуються командуючому Чорноморським флотом. У їх завдання входить боротьба з тероризмом і піратством.

Реклама

Пункт матеріально-технічного постачання в Тартусі обслуговували 50 російських військових моряків.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно