Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Близько одного мільйона українців працює в Росії нелегально

Близько одного мільйона українців працює в Росії нелегально
У Росії приблизно 1 млн громадян України працюють нелегально. Крім того, 750 тис. українців є кандидатами на автоматичну заборону в'їзду у РФ строком на три роки. Про це у вівторок під час...

У Росії приблизно 1 млн громадян України працюють нелегально. Крім того, 750 тис. українців є кандидатами на автоматичну заборону в'їзду у РФ строком на три роки.

ВІДЕО ДНЯ

Про це у вівторок під час міжнародної наукової конференції "Російсько-українські відносини: реалії і перспективи" у Москві повідомив глава Федеральної міграційної служби Костянтин Ромодановський.

"На сьогодні на російській території перебуває приблизно 1,5 млн громадян України, з них 111 тис. законно працює, 350 - приїхали до родичів, вчитися, лікуватися. Виходить, що більш як мільйон громадян України працюють без належного оформлення документів", - сказав Ромодановський.

Реклама

При цьому він нагадав, що у РФ ведеться робота по посиленню покарання за порушення міграційного законодавства.

"Законодавством передбачені штрафи, видворення, позбавлення волі на строк до 4 років. На початку цього року почали діяти правила, згідно з якими іноземний громадянин, який не повідомив міграційну службу впродовж 120 діб з моменту виїзду з РФ, отримує закриття в'їзду на три роки, це робиться автоматично. Ми сьогодні маємо близько 750 тис. громадян України, які є кандидатами на закриття в'їзду", - наголосив Ромодановський.

Реклама

За його словами, у середньому українці у РФ заробляють більш як $1 тис. на місяць.

Глава ФМС повідомив, що за останні п'ять років щорічно збільшується кількість громадян України, які в'їжджають на територію Росії. Зокрема, у 2012 році було зафіксовано 10 млн в'їздів громадян України - їх здійснили більш як 3 млн осіб. Він пояснив, що впродовж року громадянин може зробити кілька перетинів кордону.

Ромодановський вважає, що з незаконною міграцією потрібно боротися спільно. За його словами, одними заборонними заходами проблему не розв'язати, тому необхідно налагодити організоване залучення робітників з країн СНД, у тому числі з України.

Реклама

"Ми готові до діалогу з цього питання, але на сьогодні у нас немає розуміння, до якого органу виконавчої влади України віднесений цей напрямок роботи", - сказав він і нагадав, що у РФ створені інструменти для легального працевлаштування.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно