Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті можуть побудувати ще один пункт пропуску, – ОДА

На Закарпатті можуть побудувати ще один пункт пропуску, – ОДА

На Закарпатті можуть побудувати ще один пункт пропуску, – ОДА

Пункт пропуску на українсько-румунському кордоні у Яблунівці не просто перспективний, а й цілком реальний. У цьому запевнили в Закарпатській ОДА. Про те, що ще одна точка перетину потрібна обом країнам, керівництво області говорило 31 січня під час зустрічі із консулом Румунії в Солотвині Граціаном-Флорінцом Пирву.

ВІДЕО ДНЯ

Як зазначив перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький, в області є лише 3 діючі пункти пропуску між Україною та Румунією.

«Ми прагнемо співпраці з нашими сусідами і робимо все можливе для поглиблення транскордонних зв’язків», – зазначив Мирослав Білецький.

Реклама

За його словами, рік тому проєкт «Мале карпатське коло», продовжили аж до Яблунівки.

Читайте також:
Масова бійка біля КПП "Ужгород–Вишнє-Нємецьке": Фейсбук облетіло відео
Реклама

«З одного боку, ми таким чином відкриваємо Закарпаття для українського туриста, з іншого боку, зможемо відкрити наш чудовий край для мандрівників із Румунії і навпаки: водоспад Шипіт, полонина Боржава та перспективний гірськолижний курорт, озеро Синевир, автентичне село Колочава, Теребле-Ріцьке водосховище, закарпатські сироварні, шаянський курорт, термальні води Велятино, а по той бік кордону – містечко Сігет Мармацієй, колоритний монастир Перь, Веселий цвинтар, Мармароський національний гірський парк, Мармароський музей села», – прокоментував перший заступник очільника краю.

Цей маршрут матиме колосальний потенціал для економічного та туристичного розвитку прикордонних регіонів. Але для цього потрібно, аби на найвищому рівні Україна та Румунія підписали міжурядову угоду, що дасть старт запуску нового пункту пропуску. Це зменшить навантаження на діючі пункти пропуску, пришвидшить перетин кордону для легкових та вантажних автомобілів.

Водночас учасники зустрічі обговорили перспективи відкриття пункту перетину Біла Церква – Сігету Мармацієй, для будівництва якого Закарпаття вже робить реальні кроки. Зокрема виготовлення детального плану і території відведення земель.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно