Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Укрзалізниця каже, що у 2013 році збитки від перевезення пасажирів сягнули 3 мільярдів гривень

Укрзалізниця каже, що у 2013 році збитки від перевезення пасажирів сягнули 3 мільярдів гривень

Укрзалізниця каже, що у 2013 році збитки від перевезення пасажирів сягнули 3 мільярдів гривень
За перевезення пасажирів у дальньому та приміському сполученнях за 5 місяців поточного року Укрзалізниця отримала збитки на загальну суму майже 3 млрд грн. У тому числі, за перевезення пасажирів у...

За перевезення пасажирів у дальньому та приміському сполученнях за 5 місяців поточного року Укрзалізниця отримала збитки на загальну суму майже 3 млрд грн. У тому числі, за перевезення пасажирів у дальньому сполученні з початку року збитки склали 1,378 млрд грн, у приміському сполученні – 1,388 млрд грн. Заборгованість за пільгові перевезення за 5 місяців 2013 року складає – 179,9 млн грн. Про це повідомляє офіційний сайт відомства.

ВІДЕО ДНЯ

За 5 місяців 2013 року залізницями перевезено пільгових категорій громадян на суму 249,3 млн. грн., компенсацію отримано 69,4 млн грн., або 28%. Заборгованість за пільгові перевезення за 5 місяців 2013 року складає – 179,9 млн грн.

Усі негативні фінансові результати Укрзалізниця покрила за рахунок власних доходів від перевезення вантажів. Водночас, за умов державної дотації вирівнювання ці кошти могли б бути спрямовані на довгострокові капітальні вкладення.

Реклама

Укрзалізниця наголошує на нагальній потребі у підтримці на державному та регіональних рівнях стосовно забезпечення потреби пасажирів у перевезеннях, яка має загально суспільне значення, зокрема, на необхідності дії компенсаторного механізму покриття збитків перевізника за надання послуг за рівнем цін, нижчим від собівартості та фінансування оновлення пасажирського рухомого складу. Залучення приватних інвестицій в ситуації, коли пасажирські перевезення стабільно показують негативний фінансовий результат в силу різних причин, в тому числі через велику інфраструктурну складову затрат, жорстко регульованих низьких тарифів, експлуатації застарілого енергозатратного рухомого складу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно