Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

253 абітурієнти не змогли здати ЗНО через мобільні телефони

253 абітурієнти не змогли здати ЗНО через мобільні телефони
Від участі у зовнішньому незалежному оцінюванні (ЗНО) відсторонено понад 200 абітурієнтів, у яких було виявлено мобільні телефони. Про це повідомила начальник відділу Департаменту Державної служби...

Від участі у зовнішньому незалежному оцінюванні (ЗНО) відсторонено понад 200 абітурієнтів, у яких було виявлено мобільні телефони. Про це повідомила начальник відділу Департаменту Державної служби охорони (ДСО) при МВС України Світлана Павловська на прес-конференції в Укрінформі.

ВІДЕО ДНЯ

"Станом на 11 червня від тестування відсторонено 253 абітурієнти за використання заборонених засобів зв'язку. У цьому році вони уже не будуть допущені до написання тестів", - сказала Павловська.

Вона зазначила, що абітурієнти намагалися скористатися підказками через мобільні телефони, які було виявлено працівниками ДСО за допомогою металошукача.

Реклама

За словами Павловської, для охорони пунктів тестування задіяно майже 5 тисяч працівників ДСО. Їх діяльність регламентована спільним наказом МВС та Міносвіти, до якого у цьому році внесено два нових пункти.

Один з них передбачає використання спецзасобів, зокрема, металодетектора у разі підозри у використанні абітурієнтом заборонених телекомунікаційних засобів.

Реклама

"Працівник пункту тестування, який запідозрив, що абітурієнт користується мобільним телефоном, диктофоном чи іншим засобом зв'язку, у перерві виводить його до охоронця, щоб той обшукав металодетектором. Догляд відбувається у присутності відповідального за пункт тестування та уповноваженого УЦОЯО. Після цього факт документується і ухвалюється відповідне рішення", - пояснила Павловська.

Інша новація полягає у тому, що працівник ДСО має пильнувати, аби поза аудиторією абітурієнт не спілкувався з представником УЦОЯО.

"Торік були випадки, коли абітурієнту таким чином передавалися так звані шпаргалки", - сказала представниця ДСО.

Реклама

Вона поінформувала, що під час проведення тестування правоохоронці також забезпечують громадський порядок, оглядають приміщення, де проходить тестування, охороняють опломбовані контейнери з документами, перевіряють цілісність пломб на аварійних виходах тощо.

Нагадаємо, 3 червня в Україні розпочалося ЗНО, яке завершиться 27 червня. Для участі в оцінюванні зареєструвались майже 322,5 тис. абітурієнтів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно