Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Через нерозчищені дороги, на Закарпатті медики везли хворих до "швидкої" на санчатах

Через нерозчищені дороги, на Закарпатті медики везли хворих до "швидкої" на санчатах

Через нерозчищені дороги, на Закарпатті медики везли хворих до "швидкої" на санчатах

У ці вихідні на Свалявщині медики "екстренки" вже вкотре доставляли пацієнтів до санітарного автомобіля санчатами – через нерозчищені дороги автіки не могли дістатися до місця проживання хворих.

ВІДЕО ДНЯ

У суботу, о 12:00 на диспетчерський пульт Закарпатського територіального центру екстреної медичної допомоги надійшов виклик із с. Стройне Свалявського району – 75-річна жінка втратила свідомість. На виклик виїхала бригада №1100 у складі лікаря Магдалини ПОПОВИЧ, фельдшера Оксани ГРАБАР та водія Сергія ФАЛЕСА. Як з’ясувалося, цю пацієнтку медики "швидкої" добре знають – жінка має хронічні захворювання, часто викликає "екстренку". Цього разу – гостювала у онуки і їй стало зле.

Читайте також:
Двічі за ніч медики викликали рятувальників
Реклама

Щоб дістатися до будинку, який знаходився наверху пагорба (вул. Плеша), медикам довелось понад 2 км йти пішки угору сніговими заметами. Понад півгодини, з медичним вантажем – ношами та валізами, лікарка та фельдшерка йшли бездоріжжям щоб врятувати життя пацієнтки.

І встигли! Як з’ясувалося, у жінки була гіпоглікемічна кома… Після проведення всіх необхідних медичних маніпуляцій пацієнтка почала приходити до свідомості, її стан стабілізувався і покращився. Було прийнято рішення – транспортувати до автомобіля. Жінку зафіксували на ношах, поклали на санчата і повезли до "швидкої"…

Реклама

Як розповіла лікар Магдалина ПОПОВИЧ, вони не вперше евакуюють пацієнтів за допомоги підручних засобів. Так, наприклад, понад 2 км, саме з цього села, на металевій тачці везли 120- кілограмового чоловіка.

Через нерозчищені дороги, на Закарпатті медики везли хворих до "швидкої" на санчатах – 01

Інший випадок трапився цього ж дня о 13:40. Поступив виклик із с. Яківське Свалявського району – 47-річний чоловік травмував руку, через сильний біль були проблеми з пересуванням. На виклик виїхала бригада №1001 у складі фельдшера Сергія КЕМЕНЯША та водія Василя ЛЕГЕЗИ. Через замети на дорогах автівка "швидкої" не спромоглася доїхати до хворого...

Реклама

До пацієнта бригада продиралася пішки через засніжену лісову хащу. У чоловіка виявився складний перелом зі зміщенням. Пацієнта було знеболено, зафіксовано пневмошиною травмовану кінцівку та санчатами транспортовано до "швидкої". Медики доставили хворого до Свалявської лікарні.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно