Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Перехід на літній час 2022: коли будуть переводити годинники

Перехід на літній час 2022: коли будуть переводити годинники

Переведення годинника на літній час 2022 року відбудеться 27 березня о 3 годині ночі. Саме тоді потрібно буде перевести годинники на одну годину вперед.

ВІДЕО ДНЯ

Згідно з постановою кабміну, перехід на літній час здійснюється кожного року в останню неділю березня.

Відзначимо, що перед переходом України на зимовий час осінню 2021 року вже точилась дискусія про доцільність існування "літніх" та "зимових" годин. Мовляв, переведення стрілок негативно впливає на здоров’я людей. В Європі ще у 2019 році вирішили скасувати переведення годинників. Рішення мало почати діяти у 2021 році, але через географічні особливості та те, що ЄС знаходиться в трьох часових поясах, процес "об’єднання годин" вирішили відкласти до 2026 року.

Реклама
Читайте також:
В Україні можуть скасувати літній і зимовий час: на якому спиниться країна

В Україні також у 2021 році вирішили перейти на зимовий час та відмовитись від переведення. Ініціатором був тоді ще віцепрем’єр Руслан Стефанчук (нині глава парламенту). Депутати тоді голосування провалили (тільки 212 народних обранців підтримали, а необхідний мінімум – 226). Тоді ж було вирішено відправити законопроєкт на доопрацювання.

Реклама

Відзначимо, що в тому законопроєкті передбачалось встановлення єдиного часу – київського – для всієї України та скасування сезонного переведення годинників.

До слова, у лютому 2021 року навіть заявляли про деякий компроміс у цьому питанні. Мовляв, оскільки крайні східні області (Луганська, Донецька та Харківська), а також Закарпатська область на заході України знаходяться в інших часових поясах, то для цих куточків може бути впроваджений регіональний робочий час. Але і ця ініціатива, як виявилось згодом, не отримала підтримки.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно