Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • "На Закарпатті посилено охоронятимуть угорські й словацькі консульства", – Віктор Микита

"На Закарпатті посилено охоронятимуть угорські й словацькі консульства", – Віктор Микита

"На Закарпатті посилено охоронятимуть угорські й словацькі консульства", – Віктор Микита

Через можливі провокації Росії силовики на Закарпатті посилено охоронятимуть угорські й словацькі дипломатичні та культурні установи. Про це на брифінгу повідомив голова Закарпатської ОДА Віктор Микита.

ВІДЕО ДНЯ

За його словами, таке рішення прийняли, аби не дати можливості країні-агресору провести деструктивні дії та дискредитувати Україну.

"Ми враховуємо ці ризики, у нас наразі є хороший діалог із консульствами та представниками нацспільнот. Ситуація стабільна", — повідомив голова ОДА.

Реклама
Читайте також:
Звернення Зеленського до народу: що вночі заявив президент

"Так зване "угорське питання" зараз є одним із варіантів дестабілізаційних сценаріїв, які може використати ворог для розхитування ситуації на Закарпатті. Це один із головних ризиків, які можуть впливати на оперативну обстановку в області. Ворогу важливо знайти таку можливість, для цього, вірогідно, може бути використана угорська громада на Закарпатті", — сказав Микита.

Реклама

Як повідомляє "Суспільне Закарпаття", голова ОДА також розповів, що минулого тижня в області перебував заступник міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Левенте Модьор, він висловив підтримку Україні та засудив будь-які агресивні військові дії щодо нашої країни.

"Географічне розміщення області є таким, що виключає якийсь захід сюди ворожої піхоти через гори чи бомбардування з повітря — поруч з нами кордони чотирьох країн НАТО і будь-які маневри літаків на території регіону є неможливими, бо їм доведеться перетинати кордони ЄС та зачіпати їхній простір. Тому перше завдання ворога на Закарпатті — дестабілізувати ситуацію в регіоні, посіяти хаос", — заспокоїв очільник Закарпаття.

Нагадаємо, сьогодні Зеленський відповів, чи введуть воєнний стан в Україні. А напередодні стало відомо про те, що Росія вводить війська на окупований Донбас.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно