Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Житомирщині сільський голова вирішив взяти своє премією

На Житомирщині сільський голова вирішив взяти своє премією
На Житомирщині викрито голову сільради та керівника відділу райдержадміністрації, які незаконно виписували собі премії. Голова сільради незаконно виписав собі премії на суму 9 тис. гривень. В...

На Житомирщині викрито голову сільради та керівника відділу райдержадміністрації, які незаконно виписували собі премії. Голова сільради незаконно виписав собі премії на суму 9 тис. гривень.

ВІДЕО ДНЯ

В Овруцькому районі Житомирської області співробітники сектору Державної служби по боротьбі з економічною злочинністю Овруцького райвідділу міліції викрили голову однієї з сільрад району та керівника відділу Овруцької райдержадміністрації, які, зловживаючи службовим становищем, незаконно отримували премії.

Як повідомила працівник прес-служби УМВС України в Житомирській області Ольга Номерчук, зловмисників затримали у середу, 15 травня, відносно них відкрили кримінальне провадження.

Реклама

"Голова однієї з сільських рад Овруцького району, 56-річний держслужбовець, неодноразово вносив зміни до рішення сільської ради, доповнюючи офіційні документи даними про власне преміювання. Хоча ці питання повинні попередньо розглядатися на сесіях", - розповіла Номерчук.

За її словами, таким чином голова сільради незаконно виписав собі премії на суму 9 тис. гривень

Реклама

Такі факти були викриті оперативниками служби боротьби з економічною злочинністю. До відповідальності буде притягнуто також 44-річного керівника відділу Овруцької райдержадміністрації, який також протягом тривалого часу преміював самого себе без відома керівництва. Правоохоронці встановили, що чиновник видавав відповідні недостовірні накази, згідно з якими отримав гроші в сумі 5 тис. грн. «Інформацію за виявленими фактами було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Попередня правова кваліфікація обох вчинених правопорушень - ч.1 ст.366 Кримінального кодексу України (службове підроблення)», - розповів  начальник Овруцького райвідділу міліції Володимир Башинський. Згідно з чинним законодавством, такі дії караються штрафом або обмеженням волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на той самий строк.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно