Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Владі не вигідно призначати суддями Конституційного суду фахівців з конституційного права, які не виконуватимуть її вказівки, - експерт

Владі не вигідно призначати суддями Конституційного суду фахівців з конституційного права, які не виконуватимуть її вказівки, - експерт

Владі не вигідно призначати суддями Конституційного суду фахівців з конституційного права, які не виконуватимуть її вказівки, - експерт
Про це заявив депутат III – VI скликань Верховної Ради Юрій Ключковський. "Ця ситуація (із призначенням суддями Конституційного суду колишніх слідчих) є абсолютно ненормальною, тому що це ж КС, а...

Про це заявив депутат III – VI скликань Верховної Ради Юрій Ключковський.

ВІДЕО ДНЯ

"Ця ситуація (із призначенням суддями Конституційного суду колишніх слідчих) є абсолютно ненормальною, тому що це ж КС, а не суд загальної юрисдикції і навіть не кримінальний суд, що, можливо, могло би бути більш природним. Це дивний підхід до формування складу Конституційного суду", – сказав він.

"У цілому світі суддями Конституційного суду призначаються фахівців з конституційного права, як правило, професори і викладачі університетів, навіть не колишні судді, а тим більше не слідчі і не прокурори", - вказує екс-депутат.

Реклама

"Ну, але це означає, що зовсім інакше (в Україні) бачать роль КС: він має виступати каральним органом влади. І тому, на превеликий жаль, маємо сьогодні таку картину", – наголосив Ключковський.

За його словами, в Україні достатньо багато фахівців в галузі конституційного права, які могли би здійснювати належним чином функції судді КС.

Реклама

"Однак, я просто боюся, що вони виявляться неслухняними і, шануючи власну репутацію як фахівця, не будуть виконувати настільки безапеляційно і безсоромно вказівки, які поступають зі сторони", – додав він.

Як відомо, 14 травня президент Віктор Янукович призначив суддею Конституційного Суду колишнього слідчого прокуратури Олександра Тупицького.

Після цього призначення, більшість у Конституційному Суді склали судді з досвідом роботи у слідчих органах, переважно, у прокуратурі.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно