Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

"Чорт з ними, бо з нами Бог", – Зеленський звернувся до народу

"Чорт з ними, бо з нами Бог", – Зеленський звернувся до народу

Президент України Володимир Зеленський у відеозвернення 2 березня розповів про удар російських військових по Бабиному Яру в Києві. А також закликав євреїв по всьому світу засудити вбивства мирного населення України.

ВІДЕО ДНЯ

"Вчора ввечері нас всіх бомбили в Києві і ми всі знову загинули в Бабиному Яру від ракетного удару. Хоча весь світ обіцяє, обіцяє постійно: "Ніколи знову". Для будь-якої нормальної людини, яка знає нашу історію, світову історію, Бабин Яр – це особлива частина Києва, особлива частина Європи, місце молитви, місце пам’яті про 100 тисяч людей, яких вбили нацисти, місце старих київських кладовищ. Ким треба бути, щоб зробити таке місце мішенню для ракет? Ви вбиваєте вдруге жертв Голокосту", – сказав сьогодні, 2 березня, президент у своєму ранковому відеозверненні.

Зеленський наголосив, що Росія намагається знищити історію України та країну загалом.

Реклама
Читайте також:
Як минула доба: оперативна інформація, станом на 6 годину 2 березня

"Це вже за межею людяності. Такий ракетний удар свідчить, що для багатьох людей в Росії, наш Київ – абсолютно чужий. Вони нічого не знають про нашу столицю, про нашу історію, але у них є наказ – стерти нашу історію, стерти нашу країну, стерти нас усіх", – зазначив Володимир Зеленський.

Реклама

Глава держави нагадав, що в Бабиному Яру стратили нацисти стратили тисячі євреїв, тому звернувся до єврейського народу із закликом засудити вбивства українців.

"Звертаюсь зараз до всіх євреїв світу: "Хіба ви не бачите, що відбувається? Тому дуже важливо, щоб саме зараза, саме ви – мільйони, мільйони євреїв по всьому світу не мовчали, бо у мовчанні народжується нацизм, тому кричіть про вбивства мирних людей. Кричіть про вбивства українців", – закликав президент.

Володимир Зеленський наголосив, що російська армія обстрілює мирне населення України, обманюючи про те, удари завдають лише по військових об’єктах.

Реклама

"Минулого вечора і цієї ночі вони продовжували бити по наших містах: бомби ракети, артилерія по мирних людях знову і знову. По житлових кварталах знову: Маріуполь, Харків, Київ, Житомир та інші міста і селища України. Це не може пояснюватися жодною людською причиною, жодною Божою причиною", – заявив Зеленський.

"Що ж тоді далі, якщо вже Бабин Яр? Які ще військові об’єкти загрожують Російській Федерації? Які ще бази НАТО? Софіївський собор, Лавра, Андріївська церква? Що б вони там не мріяли, – чорт з ними, бо з нами Бог!", – сказав президент.

Зауважимо, внаслідок ворожого удару по Бабиному Яру загинули 5 людей, які прийшли туди вшанувати жертв Голокосту.

Нагадаємо, закарпатська 128-ма бригада перелякала ворога. Окупанти повтікали, залишивши техніку.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно