Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Українські вчені знайшли нафту і газ в Антарктиді

Українські вчені знайшли нафту і газ в Антарктиді
Українські науковці знайшли поблизу станції "Академік Вернадський" в Антарктиді поклади нафти і газу. Про це йдеться в повідомленні на урядовому порталі. "У Західній Антарктиці поблизу Української...

Українські науковці знайшли поблизу станції "Академік Вернадський" в Антарктиді поклади нафти і газу. Про це йдеться в повідомленні на урядовому порталі.

ВІДЕО ДНЯ

"У Західній Антарктиці поблизу Української антарктичної станції "Академік Вернадський" українськими дослідниками за результатами геоелектричного зондування у 2012 році виявлено та закартовано чотири аномалії типу "поклад нафти". Загальна площа цих аномалій становить близько 900 км2, що також підтверджено даними супутникових досліджень", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається в повідомленні, отримані дані свідчать про існування в цій частині Антарктичного шельфу нової нафтогазоносної провінції, реальні перспективи якої ще належить визначити.

Реклама

"Також українськими дослідниками в районі Західної Антарктики вперше виявлені аномальні зони типу "поклад газогідратів" і визначені їхні основні характеристики. Наявність цілого ряду супутникових аномальних зон, що виходять за межі виявлених раніше сейсмічними методами й перспективних на газогідрати, показує, що реальні запаси останніх на 25-30% перевищують підраховані раніше", - йдеться в повідомленні на урядовому порталі.

Станція "Академік Вернадський" почала свою роботу в 1996 році. До цього вона називалася "Фарадей" і належала Великобританії.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно