Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Міністр освіти розповів, як навчатимуться школярі та чи запрацюють садочки

Міністр освіти розповів, як навчатимуться школярі та чи запрацюють садочки

Міністр освіти розповів, як навчатимуться школярі та чи запрацюють садочки

Дитсадкам рекомендовано призупинити освітній процес, а закладам середньої, професійно-технічної та вищої освіти – за можливості організувати навчання з використанням технологій дистанційного навчання.

ВІДЕО ДНЯ

Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет у своєму зверненні до освітян.

Так, дитячим садочкам рекомендовано тимчасово призупинити освітній процес.

Реклама

Щодо закладів середньої освіти, то після завершення канікул необхідно організовувати роботу закладів освіти в залежності від конкретної ситуації. Це може бути або тимчасове призупинення освітнього процесу, або організація дистанційного навчання.

Читайте також:
Яку зарплату платитимуть вчителям через вимушені канікули
Реклама

Міністр зазначив, що для школярів з числа тимчасово внутрішньо переміщених осіб, які внаслідок агресії рф евакуйовані з місця постійного проживання, навчання може бути організовано за заявою одного з батьків за індивідуальною формою: екстернатною, сімейною (домашньою).

"Учні з числа внутрішньо переміщених осіб можуть тимчасово відвідувати (за заявою одного з батьків) заклади загальної середньої освіти за місцем тимчасового перебування", – повідомив Сергій Шкарлет.

Також у Міносвіти рекомендували використовувати наявні електронні ресурси, насамперед Всеукраїнську школу онлайн, регіональні платформи, ресурси закладів освіти.

Реклама

Особливу увагу міністр попросив звернути на дітей з особливими освітніми потребами.

"Рекомендуємо розглянути можливість надання таких послуг дистанційно, у тому числі для внутрішньо переміщених осіб", – підкреслив Сергій Шкарлет.

У закладах професійно-технічної освіти теоретичну та практичну частину освітньої програми після завершення канікул рекомендовано організувати з використанням технологій дистанційного навчання.

Практичну частину підготовки, яку неможливо виконати дистанційно, необхідно перенести на період після закінчення воєнного стану.

Також для учнів першого-другого курсу можливе перенесення годин теоретичного та практичного навчання на наступний навчальний рік.

Коледжам та університетам рекомендовано продовжити освітній процес, у залежності від безпекової ситуації в регіонах, у дистанційному чи змішаному форматі.

Водночас у Міносвіти рекомендували забезпечити особливі умови навчання (індивідуальний графік навчання, надання академічної відпустки тощо) для тих студентів, які перебувають в лавах ЗСУ або в підрозділах територіальної оборони, займаються волонтерською діяльністю, і внести зміни до затвердженого графіка освітнього процесу з урахуванням поточних змін.

Реклама

Нагадаємо, раніше була інформація, що в Україні мають намір відновити навчання в окремих школах.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно