Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Власенко прогнозує, що справа про його мандат у Верховний суд України не дійде

Власенко прогнозує, що справа про його мандат у Верховний суд України не дійде

Власенко прогнозує, що справа про його мандат у Верховний суд України не дійде
Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко прогнозує, що Вищий адмінсуд відмовиться передавати справу про його мандат у Верховний суд України. Про це він сказав у коментарі...

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко прогнозує, що Вищий адмінсуд відмовиться передавати справу про його мандат у Верховний суд України.

ВІДЕО ДНЯ

Про це він сказав у коментарі Інтерфакс.

"Я смію припустити, судячи з того, наскільки бєспрєдєльно слухалася справа в самому ВАСУ, наскільки, вибачте на слові, тупо написане рішення, наскільки неврахована позиція відповідача (вона навіть не відбита в самій постанові), що ніякий ВАСУ сам себе не покарає й нікуди позов передавати не буде", - сказав Власенко.

Реклама

Він відзначив, що таку відмову можна буде використовувати при розгляді його скарги в Європейському суді із прав людини.

"Мені це потрібно для того, щоб показати Європейському суду бєспрєдєл української судової системи стосовно опозиційних депутатів. Мало того, що мене по бєспрєдєлу викинули з парламенту, вони відмовляються передавати документи у Верховний суд для розгляду цього питання там", - сказав Власенко.

Реклама

Він підкреслив, що вважає очевидними підстави для передачі його скарги на рішення ВАСУ у Верховний суд, оскільки за законом рішення ВАСУ може бути переглянуте у випадку неоднакового застосування їм норм права в тих самих вихідних правовідносинах.

Він нагадав, що раніше суд відмовився позбавити мандата тодішнього депутата Владислава Каськіва.

"У рішенні по Каськіву… відмовили в задоволенні позову спікера Литвина, у тому числі й тому що Каськів не був присутній на засіданні регламентного комітету, не дав свої пояснення й у рішенні регламентного комітету не була відображена його позиція", - заявив він.

Реклама

"У мене ж вони наплювали на те, що не тільки мене, а й жодного представника опозиції не запросили на т.зв. засідання регламентного комітету. Регламентний комітет відповідно не міг дати оцінку тій обставині, що за 5 днів до засідання регламентного комітету я позбавив себе навіть права на заняття адвокатською діяльністю", - сказав він.

"Якщо в п'ятірці по Каськіву сиділи двоє суддів з тих, що були в моїй п'ятірці, то про що ми говоримо? Навіть не той самий суд, а ті самі судді рішення ухвалювали, тільки по Каськіву вони одержали команду відмовити, а по мені вони одержали команду задовольнити. Все!" – сказав Власенко.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно