Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Що робити тим, кому окупанти знищили або пошкодили житло: роз’яснення

Що робити тим, кому окупанти знищили або пошкодили житло: роз’яснення

Що робити тим, кому окупанти знищили або пошкодили житло: роз’яснення

Прем’єр Денис Шмигаль у своєму відеозверненні 9 березня повідомив, що невдовзі українці, які втратили своє житло через війну, зможуть зареєструвати відповідне звернення у додатку "Дія" для отримання у майбутньому компенсації. Глава уряду назвав орієнтовний термін старту реєстрації інформації про пошкоджене або повністю зруйноване майно і він складає тиждень.

ВІДЕО ДНЯ

"Кожен, хто залишився без даху над головою. Кожен, чий дім чи квартира були знищені окупантом, зможе залишити заявку на відшкодування в "Дії". Ми вже створили "Фонд відновлення зруйнованого майна та інфраструктури". І як тільки війна буде завершена, ми почнемо відновлювати усе, що зруйнував ворог", – підкреслив очільник Уряду.

Читайте також:
Прем’єр Польщі заявив, що потрібен план ЄС з відбудови України на 100 мільярдів євро
Реклама

Денис Шмигаль звернув увагу також на той момент, що через війну частина людей могла втратити документи. Тому, за попередньою інформацією, в додатку "Дія" може з’явитися тимчасове цифрове посвідчення "єДокумент".

"Він (документ – ред.) буде дуже гнучкий: міститиме паспортні дані, ІПН, а також за можливості фото. Його визнаватимуть органи державної влади, Нацполіція, військові на блокпостах. "єДокумент" автоматично буде доступний всім користувачам "Дії", – зазначив Денис Шмигаль.

Реклама

Своєю чергою президент України Володимир Зеленський у відеозверненні 10 березня наголосив, що відразу після перемоги розпочнеться процес відбудови всього того, що зруйнували російські окупанти. Він наголосив, що робитиметься це швидко і якісно.

"Для кожного постраждалого міста буде створено спеціальну державну програму… Найкращі архітектори. Найкращі компанії. Найкращі проєкти. Для кожного міста!" – зазначив Володимир Зеленський.

Президент пообіцяв, що зруйновані окупантом міста "не бачитимуть і сліду від російського вторгнення". А всі розбомблені ворогом населені пункти, площі та шляхи будуть такими, що "туди приїжджатимуть усі європейці".

Реклама

Нагадаємо, раніше з’явилась інформація, що поленених окупантів після завершення війни можуть залучити до відбудови інфраструктури України.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно