Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Гельсінська комісія та конгресмени США закликають Януковича звільнити політв’язнів

Гельсінська комісія та конгресмени США закликають Януковича звільнити політв’язнів

Гельсінська комісія та конгресмени США закликають Януковича звільнити політв’язнів
Конгресмени США та члени Гельсінської комісії закликають президента Віктора Януковича звільнити екс-прем'єра Юлію Тимошенко та колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Про це йдеться в...

Конгресмени США та члени Гельсінської комісії закликають президента Віктора Януковича звільнити екс-прем'єра Юлію Тимошенко та колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

ВІДЕО ДНЯ

Про це йдеться в листі голови Гельсінської комісії Кріса Сміта та членів комісії від республіканців до Януковича, повідомляє офіційний сайт Тимошенко.

"Як члени Конгресу та Гельсінської комісії США ми пишемо вам, щоб рішуче закликати звільнити колишнього прем’єр-міністра Юлію Тимошенко та екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, а також повністю відновити їхні політичні й громадянські права", - йдеться у листі.

Реклама

Члени комісії наголосили, що вони "глибоко занепокоєні серйозним регресом у демократичному розвитку України, в тому числі практикою вибіркового правосуддя і переслідування провідних опозиційних діячів".

"У випадку Тимошенко ми глибоко стурбовані справедливістю судового процесу, який у жовтні 2011 року призвів до її засудження до 7-річного терміну ув’язнення. Ми вважаємо, що цей вирок є криміналізацією політичного рішення за допомогою судового процесу, який не відповідав міжнародним стандартам", - йдеться в листі.

Реклама

"Ми також збентежені повідомленнями про деякі з умов її утримання, включаючи заяви про відсутність будь-якої приватності через постійне відеоспостереження", - наголосили у Гельсінській комісії.

"Європейський суд з прав людини постановив, що арешт Юрія Луценка і затримання були свавільними і порушили його права згідно з Європейською конвенцією про захист прав людини. Ми також стурбовані повідомленнями про його доступ до медичного лікування у колонії, в якій його наразі утримують", - зазначають члени комісії.

На їх думку, ув'язнення Тимошенко і Луценка "підриває демократичні цінності і створює серйозну перешкоду у відносинах між Україною та США".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно