Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Українця, який вимагав свободу Папуа, депортували з Індонезії

Українця, який вимагав свободу Папуа, депортували з Індонезії

Українця, який вимагав свободу Папуа, депортували з Індонезії
Турист з України Артем Шапіренко, затриманий в Індонезії за вигуки "Свободу Папуа!", був депортований з країни і внесений до "чорного списку" громадян, яким суворо заборонено в'їжджати на територію...

Турист з України Артем Шапіренко, затриманий в Індонезії за вигуки "Свободу Папуа!", був депортований з країни і внесений до "чорного списку" громадян, яким суворо заборонено в'їжджати на територію Індонезії, повідомив прес-секретар МЗС України Олександр Дикусаров.

ВІДЕО ДНЯ

"Громадянин України Шапіренко, затриманий в Індонезії, був депортований з країни 21 грудня цього року", - зазначив Дикусаров.

З його слів, Посольство України в Республіці Індонезія тримало питання Шапіренка на постійному контролі і підтримувало зв'язок з компетентними органами цієї країни, із затриманим, його родичами і координувало роботу з повернення українця на батьківщину.

Реклама

"Була досягнута домовленість щодо зниження вартості депортації шляхом звільнення затриманого від сплати штрафу за перебування на території Індонезії після закінчення терміну дії візи, який становив орієнтовно 3 тисячі доларів", - зазначив дипломат.

Дикусаров також підкреслив, що за сприяння українського посольства в Індонезії Шапіренко був забезпечений теплими речами і взуттям.

Реклама

Як повідомляється, український турист Артем Шапіренко був затриманий 2 грудня цього року в Індонезії під час релігійної служби, присвяченої 51-й річниці утворення сепаратистської організації Рух за вільне Папуа.

Його затримали місцеві правоохоронні органи у місті Манокварі (провінція Західне Папуа) за вигуки: "Свободу Папуа!".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно