Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • "Ми з повагою сприймаємо волевиявлення угорського народу", – в МЗС відкинули звинувачення Орбана

"Ми з повагою сприймаємо волевиявлення угорського народу", – в МЗС відкинули звинувачення Орбана

"Ми з повагою сприймаємо волевиявлення угорського народу", – в МЗС відкинули звинувачення Орбана

Міністерство закордонних справ України відкинуло звинувачення прем’єра Угорщини Віктора Орбана у тому, що президент України Володимир Зеленський нібито заважав повторному обранню його партії. Про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко.

ВІДЕО ДНЯ

"Ми з повагою сприймаємо волевиявлення угорського народу на парламентських виборах. Водночас у прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана немає жодних підстав стверджувати, що на шляху до перемоги на виборах йому довелося боротися з Президентом України", – наголосив він.

По-перше, зауважив Ніколенко, Україна ніяк не брала участі в політичній кампанії в Угорщині, тим більше, в умовах повномасштабної війни з РФ, і що в Будапешті мали би розуміти, що війна не прийшла під кордон Угорщини завдяки героїчному спротиву українців.

Реклама
Читайте також:
Глава МЗС Угорщини звинуватив український уряд у втручанні в вибори

"Сподіваємося, що новий мандат дозволить угорському уряду, серед інших першочергових задач, зосередитися на протидії агресивній політиці президента РФ, за наказом якого російська армія скоює звірства проти українського народу, а оприлюднені в день угорських виборів факти російських воєнних злочинів щодо мирного населення, насамперед різанини в Бучі, Ірпіні та Гостомелі, не залишаться непоміченими. Розраховуємо, що Будапешт чітко засудить ці злочини та перегляне свій підхід щодо допомоги Україні, аби він відповідав нинішнім реаліям, рівню безпекової загрози з боку Росії та рівню звірств російської армії", – зазначив Олег Ніколенко.

Реклама

Він додав, що без безпеки в Україні не буде безпеки в Угорщині, як і безпеки для українських угорців, ідентичність яких Україна поважає. 

Нагадаємо, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у своїй промові після виборів назвав українського президента серед тих, хто нібито заважав повторному обранню його партії.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно