Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Україні ув’язненим можуть дозволити користуватись мобільними

В Україні ув’язненим можуть дозволити користуватись мобільними

В Україні ув’язненим можуть дозволити користуватись мобільними
Міністерство юстиції пропонує дозволити засудженим до обмеження волі і деяким ув'язненим використовувати мобільний телефон, а також дозволити засудженим позачергові побачення для реєстрації...

Міністерство юстиції пропонує дозволити засудженим до обмеження волі і деяким ув'язненим використовувати мобільний телефон, а також дозволити засудженим позачергові побачення для реєстрації шлюбу.

ВІДЕО ДНЯ

Газета пише, що законопроект, розроблений Мін'юстом, було схвалено на засіданні Кабінету міністрів, а вчора скеровано на розгляд до Верховної Ради.

Видання звертає увагу на низку нововведень щодо умов утримання ув'язнених. Як повідомляється, найбільш цікавим є дозвіл використовувати мобільні телефони засудженим до обмеження волі та ув'язненим, які перебувають у ділянках соціальної реабілітації (місця з найбільш м'яким режимом, передбачені для осіб, які здійснили ненавмисні злочини).

Реклама

"Ми неодноразово подавали подібні пропозиції, тим більше що живемо в XXI столітті, і подібна необхідність назріла. У нас виходить, що засуджені мають право користуватися телефонами, а технічних можливостей для цього недостатньо. Тому буде правильним узаконити подібну практику", - заявив помічник голови Державної пенітенціарної служби Ігор Андрушко.

При цьому, зазначив він, час використання мобільних буде регламентовано. "Швидше за все, буде прийнята відповідна внутрішня інструкція, в якій будуть визначені час доби, коли дозволено розмовляти по мобільних телефонах, і тривалість таких розмов", - вважає Андрушко.

Реклама

Мін'юст також пропонує змінити порядок надання побачень засудженим. Зокрема, згідно із законопроектом, ув'язнений має право на позачергове побачення для реєстрації шлюбу. "Одруження є дуже сильним психологічним та соціальним моментом для ув'язненого. Ми вважаємо, що це буде стимулювати законослухняну поведінку", - заявив Андрушко.

Крім того, ще одним нововведенням є зміна механізму переведення засудженого на довічне ув'язнення в звичайні житлові приміщення колонії. Після 20 років перебування в камері максимального рівня безпеки ув’язненого будуть переводити в звичайні житлові приміщення колонії, минаючи етап відбування терміну в загальній камері. Згідно з чинним законодавством, після 15 років перебування в камері максимального рівня безпеки ув’язнений може бути переведений в загальну камеру, і лише через 5 років - у загальні житлові приміщення.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно