Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Микола Азаров заявив, що вибори, які відбулися, найкращі в історії України

Микола Азаров заявив, що вибори, які відбулися, найкращі в історії України

Микола Азаров заявив, що вибори, які відбулися, найкращі в історії України
Прем’єр Микола Азаров заявляє, що до влади не може бути ніяких претензій щодо виборів, бо вони були найкраще організованими виборами в історії незалежної країни. Про це він заявив на засіданні...

Прем’єр Микола Азаров заявляє, що до влади не може бути ніяких претензій щодо виборів, бо вони були найкраще організованими виборами в історії незалежної країни.

ВІДЕО ДНЯ

Про це він заявив на засіданні Кабміну 7 листопада.

"Це були найкраще організовані вибори за історію незалежності. У 95% округів вони відбулись так, що іноземні спостерігачі називали їх зразковими. То які можуть бути претензії до влади? Ніяких! Я це офіційно і категорично заявляю", - сказав Азаров.

Реклама

Він додав, що проблеми виникли лише на декількох округах.

"Чи можуть кілька проблемних округів вплинути на загальну оцінку демократичності виборів і формування нового складу парламенту? Комусь цього дуже хочеться. Але це суперечить здоровому глузду і демократичним нормам. Різні суперечки є практично на всіх виборах у різних країнах. Це нікого не дивує і сприймається як супутнє демократії явище", - сказав прем’єр.

Реклама

Він додав, що ті, хто "блокують роботу комісії, звинувачують владу в затягуванні чи викривленні підрахунку".

"Чи дають такі окремі штучно створені в кількох округах конфлікти підстави для звинувачень на адресу влади? Уряд ніяким чином не впливає на роботу комісій і встановлення результатів голосування", - наголосив він.

Азаров додав, що виборчі комісії "сформовані з представників усіх політичних сил".

Реклама

"На жодному з проблемних округів представники Партії регіонів не були ні головами, ні заступниками, ні секретарями комісій. Конфліктують між собою кандидати від опозиції та самовисуванці", - сказав він.

"Де фальсифікації, про які дехто з опозиції голосить? Ким вони доведені? Насправді не була порушена жодна демократична норма, жодна демократична процедура. Тому на який підставі з'явилась абсурдна ідея чи вимога, чи погроза обнулити результати виборів?", - запитав Азаров.

Він додав, що бажання обнулити вибори – "це фактично визнання власного програшу і небажання поступитися хворобливими амбіціями заради національних інтересів".

"Я розумію, що наші опоненти давно обнулили совість, я бачу, що вони обнулили свою політичну діяльність, але сьогодні діяти так абсолютно неприйнятно. Це неповага до всіх наших громадян", - наголосив Азаров.

Він також назвав безпідставними і передчасними заяви міжнародних спостерігачів щодо повільного підрахунку голосів.

"Згідно з законом, ЦВК має 15 діб на встановлення результатів виборів. Цей термін ще не сплив, тому ця стурбованість передчасна", - підсумував прем’єр.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно