Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Коли у травні 2022 року святкують День матері: дата

Коли у травні 2022 року святкують День матері: дата

День матері – це свято на честь мами, материнства, материнських зв’язків та впливу матерів у суспільстві. В Україні жінка споконвіку асоціювалася з берегинею сімейного вогнища, яка грає величезну роль у вихованні дітей та їхньому майбутньому. Саме мама прищеплює дитині любов до рідної землі.

ВІДЕО ДНЯ

В Україні День матері офіційно відзначається щорічно, починаючи з 2000 року, у другу неділю травня. У 2022 році ця дата припадає на 8 травня. Саме у цей день святкує День матері більшість країн.

Читайте також:
Календар свят на травень 2022 року: коли Радониця, Юря та "літні Миколи"
Реклама

Взагалі, травень є місяцем Пречистої Діви Марії, Божої матері. До неї звертаються тоді, коли потрібні заступництво та допомога. Саме тому це свято має ще й релігійне підґрунтя.

В Україні День матері вперше влаштував Союз українок Канади у 1928 році. Наступного року це свято відзначалося вже й у Львові, ініціаторкою була Олена Киселівська. Також, 1929 року «Союз українок» зініціював упровадження цього свята на Тернопільщині. Відомі українські організації влаштовували концерти, конференції, фестивалі по всій Східній Галичині. Відтоді, День Матері відзначали дуже широко.

Реклама

У 1939 свято заборонила радянська влада, але у 1990 році, завдяки зусиллям громадських організацій, зокрема Союзу українок, свято День матері повернулося в Україну.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно