Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Андрій Єрмак пояснив, що означає для України ленд-ліз від США

Андрій Єрмак пояснив, що означає для України ленд-ліз від США

Надання Україні ленд-лізу від США є сигналом для всього світу, що Україна переможе у війні проти Росії. Також тепер Україна отримає не лише сучасне озброєння, а й економічну підтримку від США. 

ВІДЕО ДНЯ

Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак. Він наголосив, що надання ленд-лізу Україні означає укладання міжурядових договорів про передачу в оренду або в борг з відстроченою оплатою за використання озброєнь з асортименту військово-промислового комплексу США. Він діятиме у 2022-2023 роках. Закон про ленд-ліз дозволяє президенту США не узгоджувати допомогу щоразу з Конгресом.

Україна отримає сучасну зброю від США. Також українські військові зможуть проходити навчання, щоб ефективно користуватись цим озброєнням. США надаватимуть Україні необхідну економічну підтримку. 

Реклама
Читайте також:
Історична подія: президент США підписав ленд-ліз для України

"Якщо згадати історію Другої світової війни, то окрім танків та літаків США направляли в СРСР верстати, локомотиви, бронесталь, консерви. Зараз, так само, окрім озброєнь можлива й інша допомога, включно з необхідними нам матеріалами, які ми узгодимо", – написав Єрмак. 

Реклама

Керівник Офісу президента додав, що ленд-ліз передбачає розгортання військових, логістичних та промислових потужностей, як в США, так і в Україні. Таким чином українська армія стане сильнішою у боротьбі з російськими окупантами. 

"На дипломатичному рівні ленд-ліз є сигналом для всіх народів світу, що Україна переможе, і кожен має зробити для неї все, що може", – наголосив Єрмак. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно