Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Зеленського заявляють про покращення ситуації з бензином

У Зеленського заявляють про покращення ситуації з бензином

Обсяги імпортованого пального вже фактично відповідають обсягам щоденного споживання бензину та дизельного пального на заправках.

ВІДЕО ДНЯ

Про це заявив заступник керівника Офісу президента Ростислав Шурма під час брифінгу в ОП. Він нагадав, що ворог з першого дня цілеспрямовано знищує інфраструктуру забезпечення нафтопродуктами України.

"Був розбомблений ключовий виробник нафтопродуктів, десятки нафтобаз, перекрите Чорне море, яке було великим каналом постачання імпортного палива дизеля та бензину, зупинене постачання з Мозирського нафтопереробного заводу в білорусі. Тому сьогодні фактично доводиться з нуля відбудовувати всю інфраструктуру постачання нафтопродуктів через наші західні кордони та від наших західних партнерів", – зазначив Шурма.

Реклама
Читайте також:
Мережа АЗС WOG оголосила про зміну добового ліміту на продаж палива

За його словами, східноєвропейська інфраструктура – порти, залізниці, цистерни, тяга, заводи – виявилися неготовими до переробки та транспортування необхідної Україні кількості пального, а це близько 1 млн тонн бензину та дизеля щомісяця.

Реклама

"Офіс Президента разом з урядом проводять активну роботу, щоб відбудувати всі логістичні ланцюжки з нашими європейськими партнерами. Сьогодні обсяг імпорту збільшився у 5 разів у порівнянні з показниками півтора місяця тому, і наразі фактично відповідають темпам щоденного споживання бензину та дизеля на українських заправках. Бензин і дизель буде, ситуація покращується щодня", – заявив Шурма.

Враховуючи те, що сьогодні в країну завозять вже достатні обсяги бензину та дизеля, щоб покривати потреби громадян, Шурма закликав споживачів зберігати спокій, аби постачальники могли спокійно наситити всі заправки пальним, створити відповідний запас і бути більш захищеними від ворожих дій.

"Окрім того, в Україні буде створено додатковий стратегічний запас нафтопродуктів, який неможливо буде розбомбити та зруйнувати і який забезпечить стабільність на ринку палива на найближчі місяці", – підкреслив він.

Реклама

Нагадаємо, у Мукачівському районі зросла вартість проїзду в громадському транспорті.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно