Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • "Удар" здивований: арифметика "Батьківщини" зіграє на руку владі

"Удар" здивований: арифметика "Батьківщини" зіграє на руку владі

"Удар" здивований: арифметика "Батьківщини" зіграє на руку владі
В партії "Удар" здивовані рішенням з’їзду "Батьківщини" щодо зняття мажоритарних кандидатів. Про це йдеться в заяві партії, розміщеній на офіційному сайті "Удару". "У двох третинах округів, які...

В партії "Удар" здивовані рішенням з’їзду "Батьківщини" щодо зняття мажоритарних кандидатів.

ВІДЕО ДНЯ

Про це йдеться в заяві партії, розміщеній на офіційному сайті "Удару".

"У двох третинах округів, які визначили "Удар" і "Батьківщина", наші колеги по опозиції своїх кандидатів не зняли. Ми ж своїх зобов’язань дотрималися - там, де кандидати від "Батьківщини" мають більше шансів перемогти, ми своїх висуванців з перегонів зняли", - заявили в політсилі.

Реклама

"Батьківщина" ж зняла лише 8 кандидатів з 22 округів, які були визначені за результатами спільного соціологічного дослідження та оцінки перспектив кандидатів", - йдеться в заяві.

"Не важливо, скільки всього кандидатів зняла "Батьківщина". Справа не в кількості округів, а в шансах кандидатів на перемогу. Впевнені, що таким діям "Батьківщини" належну оцінку дадуть виборці", - наголошують в заяві партії.

Реклама

В "Ударі" зазначають, що в результаті ухвалення "Батьківщиною" такого рішення "не було дотримано базових принципів визначення єдиного демократичного кандидата на окрузі".

"А саме: недопущення перемоги висуванців від влади та збільшення ймовірності перемоги кандидата від демократичних сил", - уточнили в "Ударі".

Як приклад в партії зазначили, що за даними спільного соціологічного дослідження у 211 окрузі у Києві рівень підтримки кандидата від "Удару" Миколи Бабенка на 12% вищий за рейтинг кандидата від "Батьківщини" Сергія Терьохіна. При цьому кандидат від влади займає друге місце на окрузі – з різницею у кілька відсотків.

Реклама

"Враховуючи адміністративний та фінансовий ресурс влади, "Батьківщина" не усунула загрозу перемоги провладного висуванця", - пояснили в "Ударі".

"На жаль, в "Батьківщині" взяли гору амбіції і вузькопартійні міркування, а не прагнення спільної перемоги демократичних сил. Такими діями "Батьківщина" взяла на себе відповідальність за підвищення шансів на перемогу кандидатів від влади у чималій кількості мажоритарних округів", - йдеться в заяві партії.

"Ми сподіваємося, що "Батьківщина" справді прагне створити в парламенті демократичну більшість", - зазначив керівник Центрального виборчого штабу "Удару" Віталій Ковальчук.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно