Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Україні ухвалили Кодекс цивільного захисту

В Україні ухвалили Кодекс цивільного захисту
2 жовтня Верховна Рада ухвалила Кодекс цивільного захисту України, що забезпечить функціонування цілісної системи цивільного захисту в Україні. Реалізація цього документа усуне суперечності та...

2 жовтня Верховна Рада ухвалила Кодекс цивільного захисту України, що забезпечить функціонування цілісної системи цивільного захисту в Україні.

ВІДЕО ДНЯ

Реалізація цього документа усуне суперечності та дублювання законодавства, розмежує повноваження і функції центральних і місцевих органів виконавчої влади, суб’єктів господарювання, визначить у єдиному законодавчому акті засади державної політики у сфері цивільного захисту.

За прийняття закону проголосували 258 депутатів.

Реклама

Правові норми у сфері цивільного захисту до цього часу регулювали близько 10 законів. Сім із них після ухвали Кодексу втратили чинність. Зокрема, закони України «Про правові засади цивільного захисту», «Про захист населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру», «Про пожежну безпеку», «Про аварійно-рятувальні служби», «Про війська Цивільної оборони України», «Про Цивільну оборону України», «Про загальну структуру і чисельність військ Цивільної оборони».

Слід зазначити, що згідно з новим Кодексом, повністю скасовується процедура отримання дозволів органів пожежної безпеки на початок робіт, встановлюється виключно судовий порядок зупинення роботи суб’єктів господарювання і лише за наявності порушень, що створюють загрозу життю або здоров’ю людей. Це у свою чергу дозволить суттєво полегшити умови ведення бізнесу в Україні.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно