Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті є перша визнана особа без громадянства

На Закарпатті є перша визнана особа без громадянства

У Головному управлінні ДМС в Закарпатській області вперше прийнято заяву на оформлення посвідки на тимчасове проживання від особи, що визнана особою без громадянства. 26-річний Леонід з Мукачівщини у травні минулого року звернувся до Мукачівського районного відділу із заявою про визнання його особою без громадянства.

ВІДЕО ДНЯ

З юридичним супроводом допомагала  громадська організація "NEEKA Ukraine", з якою налагоджена тісна співпраця, – повідомляє Ольга Поштак, головний спеціаліст із зв’язків з громадськістю та ЗМІ ГУ ДМС у Закарпатській області.

Читайте також:
Результати опитування: українці не готові поступитися територією заради миру
Реклама

Молодий чоловік вже тривалий час проживає без документів. Він зовсім маленьким приїхав на Закарпаття разом з мамою з Узбекистану. Проте розбіжності з батьком – громадянином Узбекистану – не дозволили врегулювати питання громадянства сина до настання повноліття, а відтак – отримати документ, що посвідчує особу.

Днями Леонід отримав довідку про визнання його особою без громадянства. Це, у свою чергу, стало підставою для оформлення посвідки на тимчасове проживання. У подальшому чоловік зможе клопотати про набуття громадянства України. Для Леоніда легалізація проживання та наявність документів це ще і шанс для отримання медичної, соціальної допомоги, працевлаштування.

Реклама

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно