Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Чернігові затримали чоловіка, що вчинив самосуд

В Чернігові затримали чоловіка, що вчинив самосуд
Співробітники міліції Чернігова затримали молодого чоловіка, який скоїв вбивство. Дев’ять років молодик виношував план помсти своєму кривдникові, двічі його план зривався, одного разу він навіть був...

Співробітники міліції Чернігова затримали молодого чоловіка, який скоїв вбивство. Дев’ять років молодик виношував план помсти своєму кривдникові, двічі його план зривався, одного разу він навіть був засуджений за незаконне поводження зі зброєю.

ВІДЕО ДНЯ

Днями до чергової частини Чернігівського міського відділу міліції надійшла інформація про виявлення тіла з вогнепальними пораненнями голови. На місце скоєння злочину виїхала слідчо-оперативна група, керівництво місцевої міліції. Первинна інформація підтвердилася.

В одній з квартир будинку на проспекті Перемоги з вогнепальними пораненнями в області голови знаходилось тіло 68-річного чоловіка.

Реклама

Поряд із загиблим чоловіком знаходилося шість гільз калібру 9 мм. Почалася ретельна робота правоохоронців з огляду місця події, збирання речових доказів та перевірки інформації. До розкриття цього злочину приєдналися досвідчені оперативники та дільничні інспектори міліції міста Чернігова та з обласного апарату.

Через чверть доби підозрюваний в скоєнні злочину 24-річний хлопець був затриманий правоохоронцями і дав правдиві свідчення, які вразили правоохоронців перебігом подій, що передували трагедії.

Реклама

Зі свідчень молодика ця кримінальна історія почалася в 2003 році, коли хлопець був 15-річним юнаком. Одного дня він пішов рибалити на річку Десну, де заприятелював з іншим рибалкою-пенсіонером. Кілька разів вони зустрічалися на риболовлі, а потім дідусь запропонував хлопчаку випити. Довівши підлітка до безпорадного стану, дідуган поглумився над ним.

Після цього приятелювання між підлітком та літнім чоловіком закінчилося назавжди. Хлопець нікому не розповів про те, що з ним сталося, а все тримав у собі. Згодом глибока душевна рана загоїлася, але через шість років 21-річний юнак випадково зустрів свого кривдника на вулиці, в ньому знову спалахнула жага помсти. Ще через два роки молодик роздобув зброю, але одразу ж потрапив у поле зору Чернігівського УБОЗу і був засуджений до умовного терміну за ст.263 «незаконне поводження зі зброєю» Кримінального кодексу України. Але й це не зупинило молодика, не остудило його запал помститися кривдникові. Взимку цього року він придбав стартовий пістолет. Провівши з ним певні маніпуляції, він пристосував його до стрільби травматичними набоями.

Продовжуючи виношувати наміри помсти, молодик пропонує старому зустрітися «на нейтральній території» і випити по чарчині, поговорити про життя. На зустріч Савелій пішов зі зброєю і твердим прагненням помститися. З пістолета, переробленого під стрільбу травматичними набоями, він 6 разів вистрілив в голову своєму кривднику і пішов геть. Коли все скінчилося, юнак довго бродив нічним містом, доки не був затриманий правоохоронцями.

Реклама

На сьогоднішній день стосовно молодика порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 115 «Умисне вбивство» Кримінального кодексу України, що передбачає позбавлення волі на термін від семи до дванадцяти років. Враховуючи те, що підозрюваний вже був умовно засуджений, це лише обтяжить його долю.

СЗГ УМВС в Чернігівській області

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно