Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Прокуратура оскаржуватиме вирок у справі Олександри Попової

Прокуратура оскаржуватиме вирок у справі Олександри Попової

Прокуратура оскаржуватиме вирок у справі Олександри Попової
Сьогодні Ленінський районний суд м. Миколаєва оголосив вирок у кримінальній справі, порушеній за фактом закінченого замаху на умисне вбивство мешканки м. Миколаєва Олександри Попової. Колегія...

Сьогодні Ленінський районний суд м. Миколаєва оголосив вирок у кримінальній справі, порушеній за фактом закінченого замаху на умисне вбивство мешканки м. Миколаєва Олександри Попової.

ВІДЕО ДНЯ

Колегія суддів визнала підсудного О. Косінова винним у скоєнні злочинів та призначила йому за сукупністю злочинів покарання у виді 12 років позбавлення волі: 10 років позбавлення волі - покарання за злочин, передбачений ч.2 ст. 15, п. 7 ч. 2 ст. 115 КК України (закінчений замах на умисне вбивство з хуліганських спонукань), та 2 роки позбавлення волі - за злочин, передбачений ч. 1 ст. 185 КК України (таємне викрадення чужого майна).

- Державне обвинувачення під час дебатів орієнтувало суд на призначення остаточної міри покарання у виді 15 років позбавлення волі. Ми виходили з того, що така міра в повному обсязі відповідає тяжкості вчиненого злочину, також ми зважаємо й на ту обставину, що сам підсудний, вчинивши тяжкий злочин, фактично не визнає своєї вини. Максимальна міра покарання, передбачена Кримінальним Кодексом України, - довічне ув`язнення. Отже, вважаю, підсудному призначена досить м`яка міра покарання. Прокуратура має намір внести апеляційну скаргу на рішення суду та наполягатиме на покаранні у виді 15 років позбавлення волі, - заявив заступник прокурора області Денис Андрєєв, який підтримував державне обвинувачення в суді.

Реклама

Також суд задовольнив цивільний позов, заявлений прокуратурою області до підсудного про відшкодування витрат закладу охорони здоров'я на стаціонарне лікування потерпілої від злочину в сумі 9 361,22 грн.

Цивільний позов, заявлений матір`ю потерпілої дівчини, суд задовольнив повністю у частині матеріальних витрат родини на лікування - в сумі 9 182 грн. Щодо відшкодування моральних збитків, то суд задовольнив позов потерпілої сторони частково - в сумі 100 000 грн. (мати О. Попової заявляла позов на суму 150 000 грн).

Реклама

Нагадаємо, 9 березня п.р. О. Косінов із хуліганських мотивів жорстоко побив молоду дівчину - Олександру Попову - у сквері Подвигу ліквідаторів аварії на ЧАЕС у м.Миколаєві. Експертиза кваліфікувала тілесні ушкодження як тяжкі за ознакою небезпеки для життя. Дівчина 72 дні перебувала в комі.

В ході досудового слідства було зібрано достатньо доказів вини О. Косінова, у травні справу було передано до суду.

Прес-служба Генеральної прокуратури України

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно