Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Зеленський зробив заяву про перетин кордону для чоловіків

Зеленський зробив заяву про перетин кордону для чоловіків

Президент України Володимир Зеленський зробив заяву про перетин кордону для чоловіків. У відповідь на петицію про скасування заборони на виїзд за кордон чоловікам призовного віку він нагадав, що згідно з законом, захист суверенітету України є обов’язком громадян, і що права і свободи людини можуть бути обмежені під час воєнного стану.

ВІДЕО ДНЯ

"Як президент України – гарант державного суверенітету, територіальної цілісності України, додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина…  зазначаю, що відповідно до статті 17 Конституції України захист суверенітету і територіальної цілісності держави є справою всього Українського народу. За статтею 65 Основного закону України захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України є обов’язком громадян України", – заявив Зеленський.

Президент також зазначив, що, згідно з Конституцією, право громадян вільно залишати територію України може обмежуватися в умовах воєнного або надзвичайного стану.

Реклама
Читайте також:
В Україні змінили правила перетину кордону для деякої категорії громадян

За словами Зеленського, обмеження, передбачені указом від 24 лютого про введення воєнного стану в Україні, передбачається скасувати після завершення дії воєнного стану.

Реклама

Президент також нагадав, що правила перетину держкордону України встановлюються Кабміном, зокрема й на період дії воєнного стану.

Щодо порушеного у петиції питання про запровадження пріоритету призову під час мобілізації добровольців Зеленський зазначив, що організаційне керівництво мобілізацією в Україні відповідно до закону здійснює уряд. 

Президент повідомив, що звернувся до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням комплексно опрацювати порушені в електронній петиції пропозиції.

Реклама

Нагадаємо, у Раді пропонують спростити виїзд депутатів за кордон.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно