Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Нацбанк встановить граничні суми розрахунків готівкою?

Нацбанк встановить граничні суми розрахунків готівкою?
Верховна Рада надала Національному банку право встановлювати граничні суми розрахунків готівкою. За прийняття відповідного законопроекту № 10656 проголосували 270 депутатів при мінімально необхідних...

Верховна Рада надала Національному банку право встановлювати граничні суми розрахунків готівкою. За прийняття відповідного законопроекту № 10656 проголосували 270 депутатів при мінімально необхідних 226.

ВІДЕО ДНЯ

"Надати Національному банку право встановлювати граничні суми розрахунків готівкою для фізичних та юридичних осіб, а також для фізосіб-підприємців", - говориться в пояснювальній записці до документа.

Як повідомляється, документ надає Нацбанку право визначати напрями розвитку сучасних електронних банківських технологій, контролювати створення електронних платіжних інструментів, платіжних систем та засобів захисту банківської інформації, встановлювати граничні суми розрахунків готівкою для фізичних та юридичних осіб, а також для осіб-підприємців.

Реклама

Крім того, законопроект передбачає встановлення штрафу в розмірі 8,5 тис. гривень (500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) за обмеження або відмову в реалізації права споживача оплачувати покупки в торговельних точках за допомогою електронних платіжних засобів.

Контроль за наявністю у суб'єктів господарювання платіжних терміналів, згідно з документом, покладається на Державну податкову службу.

Реклама

Зазначимо, що законопроект також надає Податковій право здійснювати контроль за дотриманням порядку проведення готівкових розрахунків за товари (послуги) з використанням електронних платіжних засобів.

Учора повідомлялося, що влада готова надати кредитним установам доступ до більшості державних баз даних, які допоможуть банкам краще оцінювати платоспроможність клієнтів і не допускати випадків кредитного шахрайства.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно