Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Релокація бізнесу в умовах війни: досвід Закарпаття

Релокація бізнесу в умовах війни: досвід Закарпаття
Фото: Перший кабельний

Війна з росією спричинила чимало процесів, які відбуваються всередині країни. Разом із переселенцями, які втікають з території, де проходять бойові дії, у більш безпечні регіони країни переїжджає і бізнес. Релокація бізнесу – це важливий процес, адже він допомагає країни втримати економіку у часи війни, а також розвинути економіку регіонів, у які переїхали підприємства.

ВІДЕО ДНЯ

Закарпаття – одна з областей, куди чи не найбільше підприємств переїжджають. Релокації бізнесу на Закарпаття сприяють чимало чинників. По-перше, географічне розташування, адже область знаходиться за горами, на Заході України. Тобто якомога далі від зони бойових дій.

По-друге, регіон межує з чотирма країнами Європейського Союзу та НАТО, що полегшує логістику для експорту товарів та послуг у країни Європи. По-третє, релокації бізнесу сприяють і органи влади. За інформацією Закарпатської ОВА, понад 300 компаній уже релокували на територію регіону.

Реклама
Читайте також:
Понад 300 підприємств релоковано в Закарпатську область

Яскравим прикладом є підприємство "Темп Україна". Компанія була заснована на Харківщині у 2016 році. Утім, через бойові дії у регіоні підприємство переїхало до села Ільниця Хустського району, де розмістилось на базі закинутого виробничого приміщення.

Реклама

Компанія спочатку займалась виготовленням каналізаційних люків, але згодом розширила свою роботу до виготовлення бордюрів, тротуарної плитки, а також переробкою вторинної сировини.

Керівник підприємства Олексій Вахрушев розповів, що наразі на Закарпаття переїхав 21 працівник. "Бойові дії проходять на Харківщині, тому для наших співробітників переїзд на Закарпаття – це як квиток в один кінець", – зазначив Олексій Вахрушев.

Присутність подібного підприємства на Закарпатті дасть не лише економічний, а й екологічний ефект, адже тут готові займатись переробкою вторинної сировини, яку надаватимуть самі закарпатці. А це, у свою чергу, мотивуватиме краян бережливо ставитись до природи. І це, між іншим, теж є однією з європейських цінностей.

Реклама

Зауважимо, що підприємство експортує продукцію у країни ЄС, і має в Європі постійних партнерів. У компанії впевнені, що кількість замовників і партнерів розширюється. А підприємство зацікавлене і в розширенні співпраці із Закарпаттям. Так, за словами Олексія Вахрушева, вже велись розмови з, наприклад, Зарічанською громадою, що на Хустщині.

Загалом, процес релокації бізнесу на Закарпаття триває. І у краї сподіваються, що це допоможе створити в регіоні справжнє економічне диво. А область цьому лише сприятиме.

Нагадаємо, релоковані підприємства створили на Закарпатті близько 10 тисяч робочих місць.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно