Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Гендиректор ТВі: "Рахунки каналу наказали розблокувати"

Гендиректор ТВі: "Рахунки каналу наказали розблокувати"
Гендиректор телеканалу ТВі каже, що міністр економіки України скасував наказ київської влади про блокування валютних рахунків телеканалу. "Хоч одна хороша новина на кінець дня. Міністр економіки...

Гендиректор телеканалу ТВі каже, що міністр економіки України скасував наказ київської влади про блокування валютних рахунків телеканалу.

ВІДЕО ДНЯ

"Хоч одна хороша новина на кінець дня. Міністр економіки Петро Порошенко скасував наказ КМДА про блокування наших рахунків", - написав Микола Княжицький на своїй сторінці у Facebook. Він навів текст наказу міністра, в якому сказано: "Скасувати дію спеціальної санкції, що застосована до суб’єкта зовнішньоекономічної діяльності України, зазначеного в додатку до цього наказу".

Водночас у прес-службі міністерства ВВС Україна не змогли ані підтвердити, ані спростувати цю інформацію.

Реклама

Напередодні пан Княжицький заявляв, що валютні рахунки телеканалу, який вважається опозиційним до влади, арештовані. Гендиректор телеканалу назвав таке рішення тиском на телеканал перед виборами.

"Наші Клацнути валютні рахунки справді арештовано. Це зроблено на підставі листа, який Олег Світличний, начальник управління з питань інвестиційної політики (в Київській міськдержадміністрації), направив в банк, і банк арештував наші рахунки", - розповів гендиректор ТВі у коментарі ВВС Україна.

Реклама

За його словами, таке рішення мотивоване боргом телеканалу у дві тисячі доларів.

"Це чиста брехня. Такого боргу в нас не існує. Тому це, очевидно, звичайний тиск перед виборами, щоби позбавити нас мовлення", - сказав пан Княжицький, який балотується до Верховної Ради у списку ВО "Батьківщина".

11 вересня Головне управління економіки та інвестицій Київської міської державної адміністрації надіслало до ТВі листа, у якому заборонила каналу Клацнути зовнішню економічну діяльність.

Реклама

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook журналіст ТВі Мустафа Найєм, причиною санкції став давно погашений борг каналу перед Associated Press Television News.

Зовнішня економічна діяльність телеканалу полягає у закупівлі програмного продукту, передплаті інформаційних агентств і розповсюдженні через супутник.

Пікети, акції, вимоги

Журналісти ТВі у середу пікетували Національну раду з питань телебачення і радіомовлення з вимогою виконати Клацнути резолюцію мітингу, який відбувся на Михайлівській площі у Києві 8 вересня.

Зокрема, ТВі вимагає припинити утиски незалежних ЗМІ, цензуру, тиск на журналістів, відновити мовлення ТВі у повному обсязі та відправити у відставку членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Микола Княжицький переконаний, що на провайдерів, які Клацнути вимикають ТВі у регіонах (це зробило уже понад 60 компаній) чиниться тиск з боку Нацради.

Своєю чергою, у Національній раді з питань телебачення й радіомовлення відкинули будь-які звинувачення у тиску на провайдерів, які надійшли на адресу колегіального органу.

Реклама

Нацрада також відмовилася втручатися у конфлікт ТВі та провайдерів, зокрема "Тріолану", зазначивши, що це "господарські стосунки" між каналами і провайдером, в які вона не має права втручатися.

Провайдери відключення ТВі пояснюють різними причинами: від перенесення його в інші пакети каналів до виникнення технічних проблем чи навіть диверсій, але відкидають будь-який політичний тиск та підґрунтя.

У липні державна податкова служба Києва порушила кримінальну справу проти Миколи Княжицького за статтею "ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах".

Згодом за дорученням президента Віктора Януковича було перевірено законність порушення справи і 1 серпня податкова міліція її закрила.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно