Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • "Це проблема", – Арестович розповів, що буде з українцями, які зараз за кордоном

"Це проблема", – Арестович розповів, що буде з українцями, які зараз за кордоном

"Це проблема", – Арестович розповів, що буде з українцями, які зараз за кордоном

Радник глави Офісу президента України Олексій Арестович розповів, що буде з українцями, які зараз за кордоном. За його словами, багато українців можуть не повернутися з-за кордону, куди виїхали через напад рф 24 лютого, якщо війна росії проти України триватиме довго.

ВІДЕО ДНЯ

Більшості громадян із окупованих територій нині взагалі нікуди повертатися, оскільки російські загарбники зруйнували оселі людей. Про це заявив радник глави Офісу президента України в інтерв’ю журналісту Дмитру Гордону.

"Як людина, яка не виїжджала, можу сказати: звісно, повертайтеся додому. Але тут треба розуміти, що є дуже специфічні ситуації. Тому що більшості українців з окупованих територій нікуди повертатися", – висловився він.

Реклама
Читайте також:
Виплати для біженців в Чехії: хто з українців може звернутися по додаткову допомогу

Водночас, Арестович каже, що українці дуже швидко адаптуються. І якщо війна ще довго триватиме, рік, то за його словами, значна частина людей уже не повернеться.

Реклама

"Або повертатиметься з великими труднощами. А з огляду на те, що ми втратили половину економіки, ми втратили частину населення, яке не повернулося, – кілька мільйонів, – це тотальна зміна соціально-політичної та економічної ситуації в Україні", – сказав він. 

За словами Арестовича, щоб сприяти поверненню українських громадян, влада вживатиме заходи.

"Тому що – ніде правди діти – дуже багато хто каже: "Ще пів року – і я не повертатимуся". Уже все, уже інтегрувався на Захід. Наші ж дуже креативні. Вони одразу йдуть на мовні курси, одразу влаштовуються на роботу. Що дуже вражає, до речі, європейців. Тому що є інші нації з інших місць земної кулі (не називатимемо), які там сидять на допомозі роками, сім’ями, десятиліттями, а наші – ні. Наші вже інтегруються, бізнеси відкривають, працюють, там дітки десь, там... Усе, усе, усе тощо. Мало не від допомоги відмовляються... І це проблема. Тому що це гарний приплив для європейців і добрячий відтік від нас", – сказав він.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно