Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Візовий режим з Росією набув чинності: що це означає

Візовий режим з Росією набув чинності: що це означає

Український уряд ввів візовий режим з російською федерацією. Рішення набуло чинності сьогодні, 1 липня.

ВІДЕО ДНЯ

Що це означає

Згідно з постановою, запроваджені тимчасові обмеження на перетинання державного кордону для громадян рф – жителів прикордонних територій на підставі лише паспортів.

Таким чином, від сьогодні, 1 липня (день набуття чинності рішення Кабміну) громадяни російської федерації не зможуть потрапити на території України без отримання візи.

Реклама
Читайте також:
Ще одній категорії українців хочуть заборонити виїзд з України

Крім того, установлено, що громадяни росії – жителі прикордонних регіонів російської федерації в’їжджають в Україну та виїжджають з України виключно через міжнародні та міждержавні пункти пропуску.

Реклама

Рішення Кабміну

17 червня Кабінет міністрів запровадив візовий режим для громадян рю. Офіційне рішення оголосив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

"Остаточно розриваємо зв’язки з росією", – повідомив Шмигаль.

Таким чином, йдеться про ухвалення постанови "Про припинення дії Угоди між урядом України і урядом російської федерації про безвізові поїздки громадян України і російської федерації та застосування деяких міжнародних договорів України з російською федерацією".

Реклама

Зеленський віддав доручення

Зазначимо, що напередодні введення візового режиму з рф президент України Володимир Зеленський повідомив, що дав відповідне доручення уряду.

"У межах протидії безпрецедентним загрозам національній безпеці, суверенітету й територіальній цілісності нашої держави запропонував Кабінету міністрів опрацювати питання перегляду режиму в’їзду російських громадян на територію України", – заявляв Зеленський.

Де видаватимуть візи

Як пояснили нещодавно в МЗС, видавати українські візи буде незалежна міжнародна компанія-посередник VFS Global через візові центри, оскільки українські консульства не працюють в росії від початку повномасштабного російського вторгнення.

Так, можна буде скористатися візовими центрами у восьми російських містах:

  • Москві,
  • Санкт-Петербурзі,
  • Єкатеринбурзі,
  • Калінінграді,
  • Казані,
  • Новосибірську,
  • Ростові-на-Дону,
  • Самарі.

Втім, візи будуть видавати не всім росіянам: особам, що є у санкційних списках, а також тим, хто є переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України, буде відмовлено.

Що цьому передувало

На тлі повномасштабної російської агресії на сайті президента України з’явилася петиція про створення візового режиму для громадян росії для в’їзду в нашу державу і вона набрала більше ніж 25 тисяч підписів, що є необхідним для її розгляду главою держави.

Реклама

До того ж за день до початку повномасштабного вторгнення рф президент України говорив, що питання введення візового режиму залежатиме від дій російської сторони.

Кордони з оосією закриті

Зазначимо, після повномасштабної російської агресії влада України заявила про тимчасове закриття пунктів пропуску через державний кордон з рф. Відповідне рішення було ухвалено і стосовно білорусі.

Нагадаємо, частина чоловіків зможе виїхати за кордон під час війни, але ненадовго.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно