Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Один з гвалтівників Макар розповів за що її вбили

Один з гвалтівників Макар розповів за що її вбили
Один з підозрюваних у вбивстві Оксани Макар в подробицях розписав, як відбувалися події в ніч скоєння злочину. За його словами, дівчина серйозно образила одного з гвалтівників. Один із...

Один з підозрюваних у вбивстві Оксани Макар в подробицях розписав, як відбувалися події в ніч скоєння злочину. За його словами, дівчина серйозно образила одного з гвалтівників.

ВІДЕО ДНЯ

Один із підозрюваних у згвалтуванні і спробі вбивства Оксани Макар Євген Краснощок заявив, що коли дівчину винесли на вулицю, вона була жива, а задушити проводом її хотів Максим Присяжнюк нібито через нанесену йому образу. Про це обвинувачений повідомив у своїх показаннях після ознайомлення з обвинувальним висновком.

У ході засідання в Центральному районному суді Миколаєва адвокат Євгена Краснощока Лариса Зводская передала суду свідчення свого підзахисного, які він дав би, якби на нього не чинився тиск. Адвокат попросила суд прикріпити ці свідчення до матеріалів справи, повідомивши, що свідчення Краснощок давав після того, як був ознайомлений з обвинувальним висновком.

Реклама

«Коли Краснощок і Погосян з Оксаною Макар прийшли в квартиру, Присяжнюк був удома, дивився телевізор. Краснощок налив у три чарки горілки, Макар попросила, щоб їй теж налили. Краснощок не хотів цього робити. Тоді Оксана схопила одну чарку, випила, поставила її на стіл і відбила ніжку. Вона танцювала, лізла до всіх трьох цілуватися. Загалом, вела себе, показуючи, що хлопці можуть розраховувати на щось більше », - навела цитату з показань свого підзахисного Зводская.

- Оксану Макар гвалтували, коли думали, що вона вже мертва.

Реклама

Далі Каснощек запропонував Оксані сходити у ванну. Через 15-20 хвилин вона вийшла з ванної і пішла відразу в кімнату. Краснощок пішов за нею і запитав, чи все в порядку. Дівчина відповіла, що її трохи нудить. Тоді біля ліжка їй поставили тазик.

«Після цього Краснощок вступив з нею в статевий контакт. Взятий у Погосяна презерватив порвався в кінці статевого акту, що трохи спантеличило Краснощока », - йдеться у свідченнях.

Коли Краснощок повернувся на кухню, в кімнату до дівчини пішов Присяжнюк. Краснощок ходив курити на балкон, і був свідком статевого акту свого приятеля і Макар. Це нібито дуже не сподобалося Присяжнюку, який заявив, що той йому заважає.

Реклама

Коли Присяжнюк повернувся на кухню, до дівчини пішов Погосян. Присяжнюк і Краснощок через деякий час навідалися до них. Ті сиділи і про щось говорили.

- Суд оприлюднив свідчення Оксани Макар: Я не могла чинити опір насильникам, бо була п'яна.

«Краснощок пішов у ванну. А коли повернувся звідти на кухню, побачив там Погосяна. У кімнаті пролунали якісь звуки, коли хлопці зайшли туди, то побачили, що Присяжнюк тримає руки біля обличчя Оксани. Краснощок точно не бачив, чи душив її Присяжнюк», - додала адвокат.

Після цього, згідно з показаннями Краснощока, всі троє пішли на кухню, де Присяжнюк повідомив, що треба щось вирішувати, треба прибирати тіло. При цьому Присяжнюк проронив таку фразу: «А чим я гірший? У мене теж є член. Чим я їй не сподобався?».

Нагадаємо, Оксана Макар померла 29 березня в Донецькому опіковому центрі, де вона перебувала з 16 березня і перенесла декілька операцій, в тому числі по ампутації руки. Проте отримані травми виявилися несумісні з життям.

Макар знайшли 10 березня в Миколаєві недалеко від будмайданчика у важкому стані - тіло дівчини було обвуглене, але вона могла спілкуватися з приїхавшими за викликом міліціонерами і лікарями.

Як з'ясувалося пізніше, Оксану Макар згвалтували і намагалися спалити живцем троє молодих людей.

Реклама

Тоді ж було порушено кримінальну справу за фактом замаху на вбивство. Після затримання 11 березня трьох підозрюваних, двоє з них були відпущені правоохоронними органами під підписку про невиїзд. Це викликало протести в Миколаєві і великий суспільний резонанс по всій країні, після чого правоохоронці знову затримали підозрюваних.

Після смерті Оксани Макар справу проти причетних до скоєння злочину Максима Присяжнюка, Артема Погосяна і Євгенія Краснощока було перекваліфіковано зі статті «замах на вбивство» на статтю «умисне вбивство». Підозрюваним загрожує позбавлення волі від 15 років до довічного ув'язнення.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно