Закарпатський військовий розповів, як готує борщ на передовій

Життя  3 липня 2022 року, 21:01 Анна-Марія Гуті 654 ФОТО

Майже ні для кого не таємниця, що нещодавно ЮНЕСКО визнала борщ – українським. Багато років росіяни сперечалися з українцями про те, чия ж це страва, адже різновидів рецептів існує безліч. Сперечалися і – програли. Зараз в Україні це називають перемогою у "борщовій війні" з РФ.

На Закарпатті ж теж є свої способи приготування українського борщу. Ужгородець Владислав Товтин, який зараз служить в ТРО і захищає Україну, розповів, як вони із бойовими товаришами варять карпато-подільський борщ на передовій.

Владислав Товтин

За його словами, найперше треба вибрати безпечне місце, щоб кацапи не змогли своїми підлими обстрілами завадити кулінарному священнодійству.

Читайте також:  Військовий комісар пояснив, хто з чоловіків отримає відтермінування від мобілізації та яка процедура

"До казанка кидаємо картоплю, якою щедро нас забезпечує логістика батальйону, та пакет сублімованого борщу "Проскурівський", що нам підігнали волонтери з міста Хмельницький, – зазначив Владислав Товтин. – У ньому є і капуста, і морква, та, головне, є і буряк. Варимо то все десь пів години і борщ майже готовий".

Як зауважив військовий, в кінці треба додати трохи наших закарпатських штрихів до цієї страви національної єдності.

"Робимо засмажку із нашої будженої солонини з дрібнопосіченою цибулею. Все приправляємо добронською паприкою та додамо кілька ложок томату. Щоб борщ не був пісним, здобрюємо його тушонкою (чим більше, тим краще). Додаєм запражку до казана, солимо і попримо на смак", – поділився Владислав Товтин.

Закарпатський військовий розповів, як готує борщ на передовій

Таким чином, наші українські захисники вміють і воювати, і готувати. Дякуємо вам, наші ЗСУ, за захист, вашу мужність і відвагу.

Джерело: PMG.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Коментарі - 0