Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатський військовий розповів, як готує борщ на передовій

Закарпатський військовий розповів, як готує борщ на передовій

Закарпатський військовий розповів, як готує борщ на передовій

Майже ні для кого не таємниця, що нещодавно ЮНЕСКО визнала борщ – українським. Багато років росіяни сперечалися з українцями про те, чия ж це страва, адже різновидів рецептів існує безліч. Сперечалися і – програли. Зараз в Україні це називають перемогою у "борщовій війні" з РФ.

ВІДЕО ДНЯ

На Закарпатті ж теж є свої способи приготування українського борщу. Ужгородець Владислав Товтин, який зараз служить в ТРО і захищає Україну, розповів, як вони із бойовими товаришами варять карпато-подільський борщ на передовій.

Закарпатський військовий розповів, як готує борщ на передовій – 01
Реклама

За його словами, найперше треба вибрати безпечне місце, щоб кацапи не змогли своїми підлими обстрілами завадити кулінарному священнодійству.

Читайте також:
Військовий комісар пояснив, хто з чоловіків отримає відтермінування від мобілізації та яка процедура
Реклама

"До казанка кидаємо картоплю, якою щедро нас забезпечує логістика батальйону, та пакет сублімованого борщу "Проскурівський", що нам підігнали волонтери з міста Хмельницький, – зазначив Владислав Товтин. – У ньому є і капуста, і морква, та, головне, є і буряк. Варимо то все десь пів години і борщ майже готовий".

Як зауважив військовий, в кінці треба додати трохи наших закарпатських штрихів до цієї страви національної єдності.

"Робимо засмажку із нашої будженої солонини з дрібнопосіченою цибулею. Все приправляємо добронською паприкою та додамо кілька ложок томату. Щоб борщ не був пісним, здобрюємо його тушонкою (чим більше, тим краще). Додаєм запражку до казана, солимо і попримо на смак", – поділився Владислав Товтин.

Реклама
Закарпатський військовий розповів, як готує борщ на передовій – 02

Таким чином, наші українські захисники вміють і воювати, і готувати. Дякуємо вам, наші ЗСУ, за захист, вашу мужність і відвагу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно