Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Донеччині затримали зловмисників, що організували вбивство підприємця

На Донеччині затримали зловмисників, що організували вбивство підприємця

На Донеччині затримали зловмисників, що організували вбивство підприємця
Резонансний злочин скоєний у місті Слов'янську, що на Донеччині, 19 серпня: недільним днем, близько 13 години, на сходовому майданчику перед власною квартирою був убитий 47-річний підприємець. У...

Резонансний злочин скоєний у місті Слов'янську, що на Донеччині, 19 серпня: недільним днем, близько 13 години, на сходовому майданчику перед власною квартирою був убитий 47-річний підприємець. У нього стріляли, після чого викрали борсетку, в якій було 40 тисяч доларів.

ВІДЕО ДНЯ

Незабаром правоохоронці встановили, що нападників було двоє: чоловіки 26 і 39 років очікували на свою жертву біля під'їзду, при цьому не ховали облич, ніби і не боялися бути пізнаними.

Як виявилося, зловмисники проживали в іншому, і досить великому, місті Донеччини, куди і повернулися після здійснення вбивства, а тому розраховували, що багатолюдність мегаполісу допоможе їм безслідно загубитися. Але вони прорахувалися – через 2 дні їх затримали, а ще через 3 дні суд прийняв рішення про утримання підозрюваних під вартою, тобто арешт.

Реклама

- Цьому передувала величезна робота всієї міліції міста, - розповів начальник карного розшуку Слов'янського міськвідділу міліції Андрій Гадяцький. - Проводилися поквартирний обхід і опит громадян, відпрацювання всіх дружніх і професійних зв'язків потерпілого, відстежування з використанням службового собаки можливих шляхів відходу зловмисників після злочину. Останнє допомогло встановити маршрут руху нападаючих і місце, де вони сіли в автомобіль, що очікував їх. На їх шляху були декілька закладів, які мали камери зовнішнього відеоспостереження. Їх записи стали в нагоді при аналізі зібраної інформації і складанні фотокомпозиційних портретів підозрюваних. У результаті за 2 доби вони були затримані.

Враховуючи озброєність групи, її «іногородніх» учасників «брали» в місті їх мешкання за участю бійців спецпідрозділу «Беркут». Гостей у бронежилетах самовпевнені бандити не чекали, один із них намагався втекти, навіть ризикуючи життям, але обігнати міліціонерів йому не вдалося.

Реклама

На сьогодні затримані не лише виконавці злочину, але і 27-річний так званий «навідник». У ході слідства було встановлено, що він, будучи жителем Слов'янська, намітив декількох людей, у яких часто бували в наявності значні суми грошей, і збирав про них інформацію, необхідну для майбутнього пограбування. Для першого нападу з кола цікавих для нього «об'єктів» він вибрав 47-річного чоловіка, який здався йому найуразливішим, оскільки, за його відомостями, не носив при собі зброї.

Цей розрахунок теж виявився неправильним. Бандити не врахували, що майбутній потерпілий тривалий час займався спортом, мав хорошу фізичну форму і при нападі міг вчинити гідний опір. Так і трапилося. Це вивело ситуацію з-під контролю, і один з нальотчиків натиснув на курок пістолета, який нібито планував використовувати тільки для залякування жертви.

Наразі всім фігурантам пред'явлено звинувачення в скоєнні злочину, передбаченого ч.4 ст.187 КК України – груповий розбій, направлений на заволодіння майном в особливо великих розмірах. Старшому з них інкримінується ще й умисне вбивство з корисливих мотивів, здійснене групою осіб – п.6, 12 ч.2 ст. 115 КК України.

Реклама

Міру участі і провини кожного з них належить установити слідству.

Як виявилось, «навідник» і старший із виконавців нападу мають у минулому судимості за крадіжку і розбій і одночасно відбували покарання в одній колонії. Напевно, дружба, що зав'язалася за гратами, не закінчилася після звільнення. Тепер вона привела обох знову на нари.

СЗГ УМВС в Донецькій області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно