Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Харківщині вандали понівечили пам’ятники на кладовищі (ФОТО)

На Харківщині вандали понівечили пам’ятники на кладовищі (ФОТО)

На Харківщині вандали понівечили пам’ятники на кладовищі (ФОТО)
Повага до пам’яті про померлих – одна з тих важливих моральних якостей, яку слід виховувати з дитинства. Дорослі мають самі усвідомлювати та навчати своїх дітей тому, що вчинення будь-яких дій з...

Повага до пам’яті про померлих – одна з тих важливих моральних якостей, яку слід виховувати з дитинства. Дорослі мають самі усвідомлювати та навчати своїх дітей тому, що вчинення будь-яких дій з місцями поховання людей в першу чергу суперечать основам моралі. Якщо перспектива докорів сумління за скоєне декого не лякає, то вони повинні знати, що за крадіжки металевих речей з кладовищ з метою збагачення, розтрощення могил та понівечення надгробків Кримінальним кодексом України передбачено суворе покарання, яке може сягати аж дванадцяти років позбавлення волі.

ВІДЕО ДНЯ

Шокуючий випадок стався 4 вересня у Чугуївському районі. Невідомі посягнули на святе – пошкодили на території сільського кладовища більше півсотні пам’ятників та надгробків. Із повідомленням про це до чергової частини Чугуївського РВ (з обслуговування Чугуївського та Печенізького районів) ГУМВС України в Харківській області звернувся сільський голова села Волохів Яр Чугуївського району.

– При виїзді слідчо-оперативної групи райвідділу до місця події було встановлено, що на цвинтарі пошкоджено близько 60 пам’ятників та надгробків, – розповів оперуповноважений ВКМСД ГУМВС України в Харківській області майор міліції Костянтин Шеремет. – Вжитими заходами розшуку працівниками відділу кримінальної міліції у справах дітей Чугуївського райвідділу були встановлені двоє малолітніх дітей, причетних до скоєння злочину – одному 12 років, іншому – вісім. Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за фактом вчинення наруги над могилами і застосування заходів примусового характеру відносно 12-річного хлопця, 8-річний в силу свого віку не підлягає кримінальній відповідальності. За його діяння на підставі статті 184 Адміністративного кодексу України відповідальність будуть нести або його батьки, або законні представники.

Реклама

Хлопці зобов’язані явкою до райвідділу разом з батьками, де правоохоронцями в обов’язковому порядку буде проведена профілактична бесіда щодо неприпустимості вчинення подібних дій та вирішено питання стосовно обрання міри покарання.

– Батьки як першого, так і другого хлопця будуть зобов'язані відшкодувати заподіяну матеріальну шкоду потерпілим, тобто родичам померлих, – зазначив Костянтин Шеремет. – Після проведення розгляду по факту події, з'ясування всіх обставин малолітні (неповнолітніми вважаються діти від 14 до 18 років) будуть поставлені на облік до відділу кримінальної міліції у справах дітей Чугуївського району.

Реклама

СЗГ УМВС в Закарпатській області

На Харківщині вандали понівечили пам’ятники на кладовищі (ФОТО) – 01
Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно