Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

7 липня – велике свято: що не можна робити в цей день

7 липня – велике свято: що не можна робити в цей день

7 липня – Різдво Іоанна Предтечі. Це одне з великих церковних свят. Ще цей день називають Різдво Іоанна Хрестителя. Церква вшановує важливу фігуру в християнстві, яка проповідувала пришестя Ісуса Христа.

ВІДЕО ДНЯ

Християни називають святого Іоанна Предтечею, Хрестителем та великим пророком. Він – одна з найбільш шанованих фігур, адже зіграв важливу роль в подіях, які описані в Євангелії. В церковному календарі з Іоанном Хрестителем пов’язано чимало дат. Одна з них 7 липня. Вона пов’язана з народженням святого Іоанна. Про цю подію розповідається в першому розділі Євангелії від Луки.

Читайте також:
ПЦУ та УПЦ підписали Декларацію порозуміння
Реклама

Історія свята

Єлисавета та Захарія (мати і батько майбутнього великого пророка) жили в часи царя Юдейського Ірода. Захарія був священником, а тому вони вели дуже праведне і благочестиве життя. Хоч були вони похилого віку, але не мали дітей. В євреїв бездітність вважалася нещастям та справжньою ганьбою. А тому вони постійно молилися та просили Бога подарувати їм дитя. Нарешті їхні молитви були почуті.

Реклама

Здійснюючи кадіння в храмі, Захарія побачив ангела, який передбачив, що народиться у пари син Іоанн, що принесе чимало радості не лише Зарахії з Єлисаветою, але й всьому народу ізраїльському. А ще сказав, що він стане великим перед Богом.

Спочатку Захарія засумнівався в почутому, адже був вже в досить похилих літах. В той же час архангел Гавриїл позбавив його дару мови, щоб підтвердити правильність цих слів. Після закінчення днів служби в храмі дружина Захарія завагітніла та народила сина. Заговорив Захарія не відразу, а тільки тоді, коли прийшов час назвати дитя.

Дату Різдва Іоанна Хрестителя обчислили, взявши за основу євангельське свідоцтво про те, що між Іоанном та Ісусом Христом було рівно 6 місяців різниці. Цей день завжди припадає на Петрів піст.

Реклама

Віряни обов’язково відвідують храм, де проводиться святкове богослужіння. Якщо у вас немає можливості піти в церкву, можна помолитися вдома. Головне, щоб молитва ваша була щирою та йшла від самого серця.

Що не можна робити на Різдво Іоанна Предтечі

  • Варто утриматися від різних домашніх справ та рукоділля. Цього дня не займаються шиттям, в’язанням, вишиванням.
  • На Різдво Іоанна Хрестителя не можна різати продукти круглої форми.
  • А ще намагайтеся не брати в руки будь-які гострі предмети.
  • Через те, що Різдво Іоанна Предтечі – велике церковне свято, заборонені язичницькі традиції.

Раніше ми розповідали, які свята відзначають у липні 2022 року.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно