Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Україні пророкують кризу більших масштабів ніж у 2008-2009 роках

В Україні пророкують кризу більших масштабів ніж у 2008-2009 роках

В Україні пророкують кризу більших масштабів ніж у 2008-2009 роках
Україні не уникнути нової економічної кризи, масштаби якої будуть значно серйознішими, ніж в 2008-2009. Уряд України обіцяє тримати держборг під контролем. Серед передумов майбутньої кризи колишній...

Україні не уникнути нової економічної кризи, масштаби якої будуть значно серйознішими, ніж в 2008-2009. Уряд України обіцяє тримати держборг під контролем. Серед передумов майбутньої кризи колишній заступник міністра праці та соціальної політики виділив, по-перше, повільне зростання економіки і ВВП країни. «Дані Держкомстату свідчать, що зростання ВВП склало 2%, проте його реальне зростання - не більше 0,7-1%.

ВІДЕО ДНЯ

Це означає, що у держави вже сьогодні немає ресурсів для забезпечення соціальних виплат. При цьому влада не скорочує ці витрати, але і бере на себе додаткові популістські зобов'язання, так звані соціальні ініціативи президента », - вважає кандидат у народні депутати від партії УДАР Павло Розенко.

Другою передумовою наступаючих кризових явищ П. Розенко вважає уявну стабільність гривні, яка досягається за рахунок спалювання резервів Нацбанку. «Золотовалютні резерви НБУ за рік скоротилися більш ніж на 10 млрд грн: торік вони становили 39 млрд грн, сьогодні - 28 млрд. Тому є всі ознаки того, що внутрішня криза, який охопить Україну, неминуча», - підсумував він. Також П. Розенко зазначив принципова відмінність джерел і витоків кризи 2008 року і теперішньої ситуації. За його словами, попередній криза була наслідком глобальної європейського, навіть світової фінансової кризи, «коли фактично в один момент звалилися майже всі ринки ЄС, США, Японії».

Реклама

«Сьогодні принципово інша картина - ми не бачимо широкомасштабних криз на світовому чи європейському просторі, і нова криза буде пов'язаний саме з внутрішніми економічними процесами в Україні. Тобто він є виключно наслідком роботи нинішнього уряду і стане відповіддю економіки України на непрофесійну та популістську передвиборчу політику, яка зараз проводиться нинішньою владою », - зазначив колишній заступник міністра праці та соціальної політики.

За словами П. Розенко, незважаючи на спроби влади втримати ситуацію під контролем хоча б до парламентських виборів, перші ознаки нової кризи українці вже відчувають. «Так, ми вже зараз бачимо поступовий процес девальвації гривні. Але, безумовно, уряд постарається зробити все, щоб до 28 жовтня (дата проведення парламентських виборів) ніяких різких змін ні курсу валют, ні цінової політики не було », - підкреслив представник УДАРу. Разом з тим П. Розенко зазначив, що найбільш ризикованим періодом буде кінець 2012 року і перше півріччя 2013 року. «Тоді ми можемо відчути всі, починаючи від девальвації гривні, закінчуючи підвищенням цін на все: починаючи від продуктів харчування, закінчуючи підвищенням цін на житлово-комунальні послуги», - сказав екс-заступник міністра праці та соціальної політики.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно