Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті відновили автовиробництво

На Закарпатті відновили автовиробництво

Після тримісячної перерви одне з найбільших підприємств Закарпаття – автозавод «Єврокар» – відновило виробництво.

ВІДЕО ДНЯ

Директор департаменту економічного та регіонального розвитку, торгівлі, залучення інвестицій Закарпатської ОВА Іван Завидняк назвав чудовим те, що підприємство, де працюють майже 250 чоловік та яке суттєво поповнює бюджет області, незважаючи на бойові дії й запровадження на території країни воєнного стану, відновило свою діяльність – виробництво автомобілів.

«Працівники, які офіційно отримали відстрочку від призову, повернулися до робочого процесу та знову запустили лінію виробництва автомобілів. Відтак налагодилась і співпраця компанії з обласною військовою адміністрацією», – додав він.

Реклама

Поки виробництво було призупинене, працівники заводу брали участь у розвантаженні гуманітарної допомоги, що надходила на хаб, створений на базі «Єврокару». Але тепер вони раді повернутися до попередньої роботи.

Керівник виробництва заводу Олександр Кіщенко каже, що минулий період не був рентабельним і прибутковим для компанії й завершився зі збитками, але підприємство зберегло своїх працівників, а разом з тим і фаховість.

Реклама

Офіційний дистриб’ютор європейського виробника орієнтується на український ринок, який значно скоротився, так само, як і виробництво. Щодня на «Єврокарі» збирають близько 30 автомобілів, але якщо дозволять умови, то планують збільшити потужність до 200.

«Загалом наші потужності набагато більші, ніж ми виробляємо зараз. Я б навіть сказав, удесятеро більші. Проте наразі ми задоволені тим, що маємо. Виробляємо автомобілі для українського ринку, а Україні зараз не потрібно стільки машин, скільки ми могли б забезпечити», – уточнив керівник виробництва.

З трьох конвеєрів на сьогодні працює лише один. Після надходження деталей конструкцій на завод їх збирають інженери. Кожен автомобіль складається щонайменше з п’яти тисяч деталей. На лінії виробництва є кілька складальних станцій, кожний наступний етап має свою особливу функцію, і кожен з них необхідно перевірити: від електроніки, датчиків до функціонування механізму.

Реклама

Минулого року з конвеєрів «Єврокару» зійшло близько трьох тисяч автомобілів Skoda. Машини, які планували виготовити в першій половині 2022-го, будуть доставлені замовникам восени. Тобто компанія виконає свої зобов’язання перед клієнтами. Але якщо економічна ситуація в країні не стабілізується, надалі завод буде змушений скорочувати виробничі потужності.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно